Hotellerie

Relais & Châteaux: negen nieuwe leden

Van afgelegen hotels in het hart van hun lokale gemeenschap tot gastronomische restaurants die zich strikt richten op lokale, seizoensgebonden producten. Maak kennis met deze negen nieuwe leden uit heel Europa en Canada, die toetreden tot het Relais & Châteaux-netwerk. De leden van Relais & Châteaux delen dezelfde kenmerken: ze zijn allemaal eigendom van onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaars. Zij willen allen hun passie voor het vak en het streven naar authenticiteit met hun gasten delen.

Dyvig Badehotel, Nordborg– Nordburg, DenemarkenHet Dyvig Badehotel ligt tussen een weelderig landschap en de Baltische Zee in op het eiland genaamd ‘Als’ in het zuiden van Denemarken. Het kleine hotel – met slechts 17 kamers en 4 suites – staat in verbintenis met rust door de ligging aan het water.

Kasteel Thornbury Gloucestershire, EngelandHet trotseren van Hendrik VIII: dat was de ambitie van Edward Stafford, hertog van Buckingham, die kasteel Thornbury liet bouwen in het zuidwesten van Engeland. Dit imposante herenhuis is een glorieus voorbeeld van Tudor-architectuur, en zijn trotse silhouet getuigt van een bijna originele uitstraling. Het is een uitnodiging om te genieten van sereniteit met een vleugje Brits erfgoed, in kamers die de koninklijke familie waardig zijn. Chef Carl Cleghorn bereidt groenten uit de eigen tuinen van het kasteel en betrekt producten van de plaatselijke boerderijen. Hij biedt een menu met traditionele gerechten en vegetarische opties.

Ballynahinch Castle– Connemara, IerlandMet een laaggebergte op de achtergrond, groene bossen rondom en het kalme water van de rivier de Owenmore dat beneden stroomt, is Ballynahinch Castle zo mooi als een ansichtkaart.

Aïda Hotel & Spa– Crans-Montana, ZwitserlandBezoekers van dit hotel, voorbehouden aan volwassenen, ontdekken een prestigieus chalet met 18 onlangs gerenoveerde en ruime suites die een adembenemend uitzicht bieden over de Zwitserse Alpen en het skigebied van Crans-Montana. Maison Décotterd– Montreux, ZwitserlandDit gastronomische restaurant in het hart van de Zwitserse Rivièra is gevestigd in het voormalige hotel Bellevue, in het hart van de prestigieuze horecaschool van Glion. Het biedt een subliem panorama over het meer van Genève en de Alpen in een Belle Époque-sfeer die past bij de prachtige stijl van het gebouw. Met twee Michelinsterren heeft chef-kok Stéphane Décotterd zich sinds 2018 toegelegd op het sourcen van volledig lokale ingrediënten.

Alex Meer van Zürich– Zürich, ZwitserlandDit hotel biedt een onvergelijkbaar uitzicht over het Meer van Zürich, en lijkt inderdaad op het water te zweven. De 43 moderne studios en penthouses zijn prachtig licht, met grote ramen en een elegant, gestroomlijnd interieur in lichte kleuren. In het restaurant probeert chef-kok Michael Schuler zoveel mogelijk ingrediënten “van de boerderij naar de tafel te brengen”, door voedsel uit de moestuin van het hotel te combineren met smaken van over de hele wereld.

Brindos, Lac & Château Anglet, FrankrijkChâteau de Brindos, op slechts enkele minuten van de luchthaven van Biarritz, is onlangs gerenoveerd en zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 heropend worden. Van de ontvangstruimten tot elk van de 29 kamers en suites bevestigt het met trots zijn Spaanse en Moorse identiteit en houdt het de feestelijke sfeer in ere die de plek sinds het prille begin heeft gecultiveerd.

Restaurant Saisons Lyon, FrankrijkIn het hart van een eeuwenoud park in het westen van Lyon ligt Château du Vivier, waar Restaurant Saisons is gevestigd. Het etablissement is een uitstalraam voor Institut Paul Bocuse.

Stonehaven Le Manoir– Sainte-Agathe-des-Monts, CanadaDit is het Canada van uw dromen, waar bossen en meren in elkaar overgaan: de Stonehaven is een bastion van elegantie in het hart van de Laurentides. Het hotel werd in 1908 opgericht en onlangs gerenoveerd om de Art-Deco stijl van de beginjaren te benadrukken.

Comments