Reisindustrie

Reizen De Lathauwer: gloednieuw kantoor in Aalst

Door Bart Matthijs

De teams van Reizen De Lathauwer Lede en Aalst werken sinds zaterdag als één team vanuit een gloednieuw kantoor aan de Gentsesteenweg 41 in Aalst. “We verzamelen zo de kennis van 11 reisspecialisten op één plaats”, aldus zaakvoerder Bruno De Lathauwer. “De cumul van hun kennis is van onschatbare waarde. Mensen verwachten hoe langer hoe meer specialisatie. Met dit concept trachten we aan die verwachtingen tegemoet te komen.” Op 19 januari zal de feestelijke opening van het kantoor plaatsvinden en viert Reizen De Lathauwer tegelijk zijn 15-jarig bestaan. Travel Magazine ging alvast een kijkje nemen in het gloednieuwe reiskantoor.

De kantoren van Lede en Aalst (Leopoldlaan) worden voortaan samengevoegd langs de Gentsesteenweg in Aalst. “Het was eerlijk gezegd niet meer van deze tijd om op zo’n korte afstand van mekaar twee reiskantoren uit te baten. We zijn er van overtuigd dat ook de klanten van het voormalige kantoor in Lede, dat slechts op vier kilometer van het nieuwe ligt, vlot hun weg naar Aalst zullen vinden.”

Wat meteen opvalt bij onze aankomst is de statige nieuwbouw en dito gevel waar zowel de logo’s van Reizen De Lathauwer als Selectair, waaronder Reizen De Lathauwer ressorteert, in de verf worden gezet. Het prominent aanwezige Selectair logo wordt onderschreven door een opvallende wereldkaart. We parkeren achteraan het pand, waar Reizen De Lathauwer beschikt over zes parkeerplaatsen.

(lees verder onder foto’s)

Eenmaal binnen worden klanten voortaan onthaald aan de welkom desk. “Onze onthaalmedewerkster zal de klant vriendelijk doorverwijzen naar de verschillende bestemmingsspecialisten,” aldus Bruno. Het reiskantoor heeft een moderne inrichting: de kleuren en het warme licht zorgen voor een gezellig effect, veel glas afgewerkt in zwart framewerk, diverse houtaccenten, en hoge en lage desks die mekaar afwisselen. Verder: een aparte vergaderzaal en een Club Med Corner. Dé eyecatcher is zonder twijfel de foto van het vliegtuig die de volledige breedte van het kantoor behelst. “Klanten zin doen krijgen om te reizen, daar draait het hier om.” Verder beschikt het kantoor over een gezellige zithoek – voorzien van tablets – waar de reisprofessionals de reisplannen met de klant rustig kunnen bespreken.” Opvallend: in het kantoor is geen uitgebreide outlet van reisbrochures, die zijn netjes opgeborgen in een aparte ruimte.

Reizen De Lathauwer Aalst is gelegen naast de nieuwe kantoren van de touroperator Live To Travel. “Ook dat was een belangrijk punt voor deze verhuis,” gaat Bruno verder. “Beiden worden slechts door één deur gescheiden, het levert me dus een belangrijk tijdsvoordeel op. Ik vind het wel belangrijk om te onderstrepen dat Live To Travel prijspariteit hanteert voor alle reiskantoren, ook voor Reizen De Lathauwer.” Voor de goede orde: Live To Travel is ontstaan uit de schoot van Reizen De Lathauwer, maar is een aparte vennootschap sinds de intrede van medevennoot Hans Van der Stock.

Tot slot: het reiskantoor van Reizen De Lathauwer in Gavere blijft gewoon op post. “Ik heb trouwens plannen om het kantoor van Gavere te verfraaien.”

foto links: Greet Sienaert, Bruno De Lathauwer, Marianne De Maertelaere en Sybille Merckx, afgelopen zaterdag aanwezig in het reiskantoor.

Foto rechts: het voltallige team van Reizen De Lathauwer.

Foto’s © Travel Magazine

Comments