Cruise

Regent hervat cruises Splendor en geeft details Grandeur vrij

In het weekend hervatte de Seven Seas Splendor na een onderbreking van 18 maanden haar cruises vanuit Southampton. Het luxeschip kwam in februari 2020 in de vaart maar kon door de covidpandemie maar twee cruises voltooien. Na haar inaugurale afvaarten in de Britse eilanden bezoekt Seven Seas Splendor nog even de Middellandse Zee en vertrekt daarna naar de Caraïben. In oktober volgt de Seven Seas Explorer. Ook dat schip verzorgt enkele cruises in de Middellandse Zee en ruilt dan op zijn beurt Europa voor het Caraïbisch gebied. Tegen februari 2022 verwacht de luxerederij haar vijf schepen weer operationeel te hebben.

Regent Seven Seas Cruises bereidt intussen volop de lancering van de Seven Seas Grandeur voor en publiceerde zopas het vaarschema voor het inaugurele seizoen. Tegelijk gaf de maatschappij tekeningen vrij van de restaurants, lounges en suites aan boord van haar toekomstige vlaggenschip.

Seven Seas Grandeur komt op 25 november 2023 in Barcelona in de vaart en heeft tijdens haar eerste winter Miami als uitvalsbasis voor cruises naar de Caraïben en door het Panamakanaal. In maart 2024 steekt de Grandeur via New York, Bermuda, de Azoren en Madeira de Atlantische Oceaan terug over en start haar zomerseizoen in de Middellandse Zee met uiteenlopende cruises vanuit Barcelona, Rome, Venetië en Istanbul. Deze afvaarten zijn te reserveren vanaf 22 september.

Seven Seas Grandeur is het zesde schip van de Regentfamilie en een zusterschip van de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor. Het biedt plaats aan 750 gasten en 552 bemanningsleden. Volgens Regent beschikken de schepen over een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de cruise-industrie. De rederij noemt de Seven Seas Grandeur het boegbeeld van 30 jaar ervaring in luxereizen.

De Grandeur beschikt onder meer over zeven restaurants en vijftien types van suites van de Veranda Suite die inclusief balkon 28 m² beslaat tot de Regent Suite met een oppervlakte van 292 m², aangevuld met 195 m² aan balkon. Volgens de rederij is de uitbreiding van de vloot een bewijs van de groeiende vraag naar luxecruises die het merk drijft. Regent schrijft haar succes toe aan het formaat van de schepen en de ongeëvenaarde ruimte die zij bieden.

© rendering Regent Seven Seas Cruises

Comments