Cruise

RCCL en NCLH bundelen krachten voor verbeterde gezondheids- en veiligheidsnormen

Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line Holdings kondigen aan samen te werken om verbeterde gezondheids- en veiligheidsnormen te ontwikkelen als reactie op de wereldwijde COVID 19-pandemie. De cruisemaatschappijen hebben de Amerikaanse gouverneur Mike Leavitt, voormalig secretaris van het Amerikaanse ministerie van Health and Human Services (HHS) en dokter Scott Gottlieb, voormalig commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gevraagd om als covoorzitters van een nieuwgevormde ‘Healthy Sail Panel’ te dienen. Het panel werkt gezamenlijk aan aanbevelingen voor cruisemaatschappijen om hun volksgezondheidsreactie op COVID 19 te bevorderen, de veiligheid te verbeteren en de veilige hervatting van activiteiten voor te bereiden.

Het panel met deskundigen op het vlak van wetenschap en volksgezondheid is al ruim een maand werkzaam en zal eind augustus de eerste aanbevelingen delen. Hun werk wordt een ‘open bron’ en kan vrij worden overgenomen door bedrijven of industrieën die zouden kunnen profiteren van de wetenschappelijke en medische inzichten van het panel.

“Dit ongekende virus vereist dat we ongekende normen op het gebied van gezondheid en veiligheid ontwikkelen”, aldus Richard D. Fain, CEO van Royal Caribbean Cruises. “Het aan boord brengen van deze gerespecteerde experts om ons vooruit te helpen toont onze toewijding om de gasten, bemanning en de gemeenschappen die wij bezoeken te beschermen.” “We concurreren elke dag om de vakantiegangers, maar we concurreren nooit op gezondheids- en veiligheidsnormen” zegt Frank Del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings. “De cruise-industrie hanteerde al altijd strenge gezondheidsnormen. De COVID 19-uitdagingen bieden een unieke kans om de lat nog hoger te leggen.”

De Cruise Lines International Association reageert alvast positief op het initiatief. “Gezondheid en veiligheid zijn de hoogste prioriteiten voor alle CLIA-leden, zoals blijkt uit dit initiatief van twee van onze grootste leden. Wij prijzen deze stap en alle inspanningen van onze leden, groot en klein, aan die onvermoeibaar werken aan de juiste protocollen op basis van de input van gezondheidsautoriteiten en medische deskundigen in de VS en daarbuiten”, aldus Kelly Craighead, de CEO van de Cruise Lines International Association (CLIA).

© foto PortMiami

Comments