Newsflash

Ras Al Khaimah ontvangt eerste Belgian Travel Summit

Tijdens het Travel Trade Event van Ras Al Khaimah, dinsdagavond 11/09 in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem, kondigde de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) aan dat de bestemming het eerste gemeenschappelijke congres van Belgische vakverenigingen uit de reisindustrie zal ontvangen, en dat van 4 tot 9 december 2018. Het congres komt er op initiatief van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) en zijn Franstalige tegenhanger Union Professionnelle des Agences de Voyages (UPAV), waarbij ook de andere Belgische toeristische vakverenigingen (ABTO, BTA, BTO & VLARA) aansluiten.

Travel Magazine onderschrijft als tweetalig vakblad voor de Belgische reisindustrie mee het project, dat tegelijk ook de steun krijgt van luchtvaartmaatschappij Emirates.

Koen van den Bosch (CEO VRR): “Doelstellingen zijn enerzijds om een ontwerp te maken van ‘Visie-Missie-Strategie-Actieplan’ voor de Belgische reisindustrie voor de korte, middellange en lange termijn, anderzijds om een samenwerking van de Belgische vakverenigingen op gang te brengen. Elk actief lid van de toeristische sector zal door beide Belgische vakorganisaties worden uitgenodigd om een aanvraag tot deelname in te dienen voor de eerste Belgian Travel Summit in Ras Al Khaimah, ten laatste op 15 oktober. Het aantal deelnemers zal beperkt zijn tot 80 personen en de voertaal van het congres zal Engels zijn.”

Eén miljoen toeristen tegen einde 2018

Ras Al Khaimah ligt in het meest noordelijke punt van de VAE en staat bekend als een authentiek en avontuurlijk emiraat, met een veelzijdig aanbod van strand, bergen en woestijn. Het beschikt over een kustlijn van 64 km, fijne witte zandstranden en je geniet er het hele jaar een zonnig klimaat.

“Ras Al Khaimah had zich tot doel gesteld om tegen einde 2018 één miljoen toeristen aan te trekken,” aldus Shaji Thomas (executive director bij RAKTDA). De strategie van RAKTDA richt zich voornamelijk op drie doelgroepen: actieve avonturiers, culturele ontdekkers en liefhebbers van luxe en wellness. Vandaag biedt Ras Al Khaimah meer dan 6.434 hotelkamers. RAKTDA geeft zich in de nieuwe strategie 2019-2025 een doelstelling van 3 miljoen bezoekers per jaar tegen eind 2025. Hiertoe wordt het aantal hotelkamers in Ras Al Khaimah uitgebreid tot meer dan 9.000 sleutels tegen einde 2020. Er komen nieuwe hotels van tal van internationale merken. Ras Al Khaimah is ook de thuisbasis van de ‘Jebel Jais Flight’, de langste zipline ter wereld (2,83km).”

Ras Al Khaimah bevindt zich op amper 45 minuten rijden van Dubai International Airport. Vanuit Brussel biedt Emirates tweemaal per dag rechtstreekse vluchten naar Dubai. Komende winter lanceert LuxairTours rechtstreekse vluchten vanuit Luxemburg naar de luchthaven van Ras Al Khaimah.

Foto’s van het Ras Al Khaimah Travel Trade Event.

 

Comments