Analyse, Hotellerie

Radisson Blu Beach Resort: gastronomische mood

Vlak tegenover de baai van Malia, ligt in Milatos dit zomers top strandresort, op zo’n 45 km van Heraklion, 20 km van het Aquaworld Center en 28 km van de Crete Golf Club.

De familie van de Kretenzische entrepreneur Minos Geniatakis, bouwde dit enorme resort hotel begin 2002 en was zo’n 15 jaar bekend ook bij onze reisagenten en klanten als het Minos Imperial Beach Hotel. Ondertussen bleef zijn echtgenote Christy met haar autoverhuurbedrijf Tourent al die jaren actief op het populaire vakantie-eiland en is hier al jaar en dag dé belangrijkste vertegenwoordiger van Sunny Cars (vooral ook met de succesvolle open jeeps van Suzuki). Drie jaar geleden begon het hotel een enorme transformatie en renovatie nadat het als franchise opgenomen werd in de prestigieuze hotelketen van de Radisson Blu Hotels.

Het vijfsterrenhotel is ondertussen een compleet resort geworden met zes food & beverage outlets, vijf bars, tennisvelden, acht zwembaden waarvan drie voor kinderen. Een spa met hammam, sauna, waterglijbanen, een Kretenzisch minidorpje en winkelgalerij completeren dit resorthotel dat stilaan meer weg heeft van een dorp dan puur hotel.

De Radisson hotelgroep heeft via haar strenge norm- en regelgeving heel wat orde gebracht in de typische Griekse nonchalance (service, hygiëne, etc…) zodat vandaag de vaak splinternieuwe hardware met een uiterst vriendelijke hotelpersoneel tot de betere tophotels in deze regio is uitgegroeid. Nieuw is deze zomer de officiële bekroning van de intense samenwerking tussen de Belgische Michelin-chef Yves Mattagne (2-sterrenrestaurant Seagrill in het Brusselse Radisson Blu Royal Hotel) en de keukenbrigade van het Radisson Blu Crete hotel. In het restaurant ‘Bellevue 1948’ gaat begin juli – van 4 tot 8 juli – een gastronomisch festival door in aanwezigheid van topchef Yves Mattagne zelf en diverse Belgische keukenmedewerkers.

Nieuw zijn uiteraard de Oosters geïnspireerde villa’s en suites vaak met privé-zwembad, terrasdouches, jacuzzi en uiterst verzorgde ‘gesofisticeerd wit interieur’.

Daarenboven is het privéstrand over de hele lengte van het hotel dit jaar bedekt met absoluut wit puur fijn zand zodat je met alle voorzieningen errond je echt in de Malediven waant, met daarbij een niet onbelangrijk detail: het hele resort heeft een schitterende tuinaanleg met heel wat groen en palmbomen zoals je dit meestal niet te zien krijgt op Kreta.

Kortom, sinds 2016 (in samenwerking met Radisson hotels) en nu ook met het ‘signature’ akkoord tussen de Belgische topchef en de hotelkeuken is het Radisson Blu Beach Resort Crete een echte aanrader. Het hotel werkt o.a. samen met Silverjet, Exclusive Destinations, Pegase, Transeurope, VIP Selection en Luxair Tours.

Volgende week, een tweede Kreta-aflevering met o.a. focus op de nieuwe cruiseterminal en luchthaven.

Robrecht Willaert, hoofdredacteur Travel Magazine

Comments