Cruise

Quark Expeditions neemt Ultramarine in ontvangst

De Brodosplit-werf in Kroatië heeft de Ultramarine opgeleverd. Het 128 meter lange expeditieschip van Quark Expeditions biedt plaats aan 199 passagiers en 140 bemanningsleden. Het vaartuig werd gebouwd conform de 1A+/PC6-poolklasse om diep in poolgebieden te kunnen doordringen. Voor de exploratie is de Ultramarine uitgerust met twee tweemotorige helikopters en heliports en 20 Zodiacs die vanaf vier inschepingspunten snel kunnen worden ingezet. De helikopters laten toe bijzondere exursies aan te bieden zoals heli-hiking en alpine kajakken waarbij de toestellen de deelnemers naar de afgelegen locatie vervoeren.

Aan boord van het vaartuig staat alles in het teken van de exploratie. Ultramarine beschikt ook over meer buitenruimtes dan de andere schepen van de maatschappij zodat opvarenden de dieren in het wild kunnen observeren. Het schip heeft een operationeel bereik van 70 dagen wat toelaat langere periodes in onherbergzame gebieden te vertoeven.

Volgens de rederij is de Ultramarine een game-changer voor Quark Expeditions. Aan het ontwerp en de bouw van het vaartuig is meer dan vijf jaar gewerkt. Het schip wil uitblinken met zijn geavanceerde technologie, superieure voorzieningen en een innovatieve mix van duurzaamheidskenmerken die alle industrienormen overtreffen.

Ultramarine verzorgt deze zomer cruises rond Spitsbergen en Groenland. In het najaar zet het poolschip koers naar het Zuidpoolgebied voor cruises van 11 tot 23 dagen op Antarctica en South Georgia. Voor de zomer van 2022 staan onder meer ook het Canadese poolgebied en een doortocht van de Noorwest Passage op het programma.

© foto Quark Expeditions

Comments