Focus, Newsflash

Qatar Airways 10 jaar in België

FOCUS

Qatar Airways viert de 10de verjaardag van haar route tussen Brussel en Hamad International Airport, de hub van het bedrijf in Doha. De jubileumvlucht, uitgevoerd met een Boeing 787 Dreamliner, vond gisteren plaats.

De route Doha-Brussel werd op 31 januari 2011 ingehuldigd met een A330 en de carrier bood meteen vijf vluchten per week aan. In 2013 verhoogde Qatar Airways haar frequentie naar dagelijks en introduceerde men ook de Boeing 787 op deze route. In 2015 werd de frequentie alweer opgetrokken naar 8 vluchten per week. In 2017 lanceerde Qatar Airways de ​​A350-900, een van de modernste en technologisch meest geavanceerde vliegtuigen ter wereld.

Anno vandaag biedt Qatar Airways vijf vluchten per week aan met een B787 Dreamliner, geconfigureerd met maximum 22 passagiers in Business Class en 232 passagiers in Economy Class.

Thierry de Bailleul, Vice President Sales Europe Qatar Airways: “De 10de verjaardag van de route Brussel-Doha is een belangrijke verjaardag voor ons. Als hoofdkwartier van grote internationale organisaties zoals de Europese instellingen en de NAVO, is Brussel een strategische bestemming. In België genieten we trouwens van uitzonderlijke commerciële relaties met verschillende Belgische bedrijven die betrokken zijn bij ontwikkelingsprojecten voor ons land. We zijn dan ook trots om bij te dragen tot de versterking van deze relaties en drukken de wens uit onze sterke aanwezigheid hier te behouden.”

Piet Demunter, Chief Business Development Officer van Brussels Airport: “Ik ben verheugd dat we het 10-jarig bestaan ​​van Qatar Airways op Brussels Airport vieren. Toen de luchtvaartmaatschappij 10 jaar geleden haar vijf wekelijkse vluchten tussen Brussel en Doha lanceerde, was het een zeer belangrijke nieuwkomer. In de loop der jaren is Qatar Airways een belangrijke en innovatieve luchtvaartmaatschappij op onze luchthaven geworden, en niet  alleen door met grotere maar ook met meer ecologische vliegtuigen op hun route te vliegen. Qatar Airways heeft Brussels Airport ook ontwikkeld tot een van haar belangrijkste vrachthubs in Europa. Zelfs in deze moeilijke tijden hebben ze bewezen een sterke partner te zijn door 5 wekelijkse vluchten te blijven uitvoeren. We kijken uit naar de volgende 10 jaar!”

Sinds de inhuldiging van deze route hebben meer dan 968.000 passagiers op een van de 3.500 vluchten Brussel-Doha plaatsgenomen.

Sinds de start van de COVID-19-pandemie in maart 2020 heeft de luchtvaartmaatschappij ook meer dan 12.000 passagiers gerepatrieerd naar België, verspreid over 130 vluchten.

Qatar Airways exploiteert wekelijks 37 vluchten die uitsluitend of gedeeltelijk bestemd zijn voor vrachtvervoer. Luik en Oostende zijn de Europese gateways voor Qatar Airways Cargo waar het merendeel van de zendingen naar Europa vanuit deze steden per vrachtwagen wordt vervoerd. In totaal levert het wekelijks meer dan 2.800 ton laadvermogen in elke richting. Als verder teken van zijn engagement voor België werd Qatar Airways in 2019 de belangrijkste shirtsponsor van de Belgische voetbalclub KAS Eupen.

Qatar Airways werd recent uitgeroepen tot de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de prestigieuze 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating van de internationale luchtvervoersorganisatie Skytrax heeft behaald.

Ondertussen gaat de nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar door met de wederopbouw van haar netwerk, met momenteel meer dan 110 bestemmingen en een streefcijfer van 129 tegen eind maart 2021. Met de toevoeging van frequenties naar haar belangrijke bestemmingen, biedt Qatar Airways haar passagiers ongeëvenaarde connectiviteit, terwijl ze hun reisdata of bestemmingen indien nodig gemakkelijk kunnen wijzigen.

Check de voorwaarden van deze garandeerde en ongelimiteerde flexibiliteit op: https://www.qatarairways.com/en/travel-with-confidence.html

Door de opheffing van de luchtblokkade van Qatar, heeft Qatar Airways na ruim drie jaar de lijnvluchten naar buurland Saoedi-Arabië kunnen hervatten. Ook Abu Dhabi en Dubai behoren nu tot het netwerk (met goede connecties vanuit/naar Brussel). Doordat Qatar Airways weer door het Saoedische luchtruim mag vliegen, gaat met name op vluchten van Doha naar Noord-Afrika, de Amerika’s en sommige Europese bestemmingen de reistijd omlaag.

Huidig vluchtschema BRU-DOH

maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Brussel (BRU) – Doha (DOH):  QR194 – Vertrek 15:25 / Aankomst 23:40

maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

van Doha (DOH) – Brussel (BRU ) – QR193 – Vertrek 8:05 / Aankomst 13:00

Comments