Cruise

Project Crypto-schip afgelast, vaartuig naar sloopbedrijf

De voormalige Pacific Dawn wordt dan toch geen drijvende residentie en zakencentrum. Dat hebben Ocean Builders, de initiatiefnemers achter de MV Satoshi laten weten. Zakenlui hadden het voormalige P&O-cruiseschip enkele maanden geleden gekocht en wilden het permanent voor de kust van Panama positioneren. Alle betalingen aan boord zouden met cryptomunten gebeuren.

Het project zag er goed uit. Het schip kreeg in het najaar een droogdokbeurt en de eerste reeks hutten waren al geveild. De initiatiefnemers hadden gehoopt het vaartuig te laten registeren als een drijvende residentie eerder dan een zeeschip. Hierdoor kwamen een hele reeks maritieme verdragen te vervallen en zouden de verzekeringspolissen minder hoog oplopen. De Panamese maritieme autoriteiten stemden niet in met het verzoek van Ocean Builders.

In een mededeling zegt Ocean Builders dat het project van diverse zijden werd geboycot. De beslissingen aanvechten zou maanden in beslag nemen en ettelijke miljoenen kosten. “Met zoveel wegversperringen voor de boeg, hebben we de moeilijke beslissing genomen de MS Satoshi te verkopen aan een schrootbedrijf en ons opnieuw te concentreren op onze drijvende woningen in Panama,” aldus de mededeling.

© foto Ocean Builders

Comments