Cruise

Princess Cruises in 2022 met zes schepen naar Alaska

Princess Cruises stelt in 2022 maar liefst 12 vaarschema’s en 25 cruisetours voor in Alaska. Zes schepen vertrekken tussen mei en september vanuit Seattle, Vancouver, Whittier (Anchorage) en San Francisco. Discovery Princess maakt haar debuut in Alaska en verzorgt samen met de Emerald Princess weekcruises door de Inside Passage. Majestic Princess, Sapphire Princess en Grand Princess spitsen zich toe op gletsjers in Glacier Bay National Park. Ruby Princess vaart vanuit San Francisco naar de Inside Passage.

Alles samen stelt de rederij 140 afvaarten voor. Vaste transithavens op de meeste cruises zijn Juneau, Ketchikan en Skagway. Drie op vier vaarschema’s omvatten Glacier Bay. Gasten kunnen de cruises combineren met landtours en op die manier gedurende 10 tot 17 dagen het hart van Alaska inclusief Denali National Park bezoeken. Princess baat in het park vijf lodges uit. De 17-daagse ‘Ultimate Princess Connoisseur’ cruisetour omvat twee nachten in elk van de vijf lodges.

Princess Cruises bouwt ook verder aan het ‘North to Alaska Program’ dat de klemtoon legt op de inwoners van Alaska, de lokale cultuur en de verse visproducten. Gasten kunnen bergbeklimmen, vis vangen die achteraf aan boord wordt bereid en kennismaken met Libby Riddles, de eerste vrouwelijke winnares van de Iditarod Trail Sled Dog Race, de zwaarste sledehondenrace ter wereld.

© foto Princess Cruises

Comments