Cruise

P&O’s Iona en Viking Venus gedoopt

In Groot-Brittannië vonden in twee dagen tijd evenveel scheepsdopen plaats. Maandagavond heeft Viking Cruises op het Kanaal de Viking Venus gedoopt. Tijdens de plechtigheid werd een fles Noorse aquavit tegen de romp stukgeslagen. De keuze had te maken met de Noorse wortels van de rederij, maar ook met de nationale feestdag (Dag van de Grondwet) in Noorwegen. De feestelijkheden luiden de terugkeer van Viking Cruises in. Na een opschorting van veertien maanden hervat de rederij volgend weekend haar afvaarten.

Viking Venus verzorgt vijf cruises rond het Verenigd Koninkrijk vanuit Portsmouth. Daarna vertrekt het schip naar de Middellandse Zee. Het zal komende zomer en herfst afvaarten voorstellen vanuit Valletta. Net als de andere schepen in de vloot biedt Viking Venus plaats aan 930 gasten.

Afgelopen zondag vond in Southampton de doop van P&O’s Iona plaats. Het resortschip liep vorige lente al van stapel op de Meyer Werft in Papenburg, maar moest tijdens de coronacrisis een jaar doelloos ronddobberen. Zijn eerste commerciële afvaart is gepland voor 7 augustus wanneer de klanten in Southampton inschepen voor een cruise richting Schotland. De Iona is het eerste LNG-aangedreven schip van P&O Cruises en het grootste Britse cruiseschip. Ook hier werd de doop niet gevierd met champagne, maar sloeg de rederij een fles Alex James’ Britpop cider stuk tegen de romp. Door de coronacrisis moesten gasten de plechtigheid en een optreden van Gary Barlow online volgen. Iona kan tot 5.200 gasten ontvangen.

© foto Viking Cruises & P&O Cruises

Comments