Cruise, Newsflash

Ponant versterkt positie in België dankzij overname Pasteels/Navicruise

 Ponant opent binnenkort een kantoor in Brussel (aan het begin van de prestigieuze Louizalaan in Brussel, vergelijkbaar met het kantoor aan de Avenue Victor Hugo in Parijs). Het filiaal zal geleid worden door Patrice Janssens, managing director van Pasteels/Navicruise. Vijf jaar lang zal de maatschappij samenwerken met Krystyna en Patrice Janssens, als exclusieve consultants voor Ponant België. Zo kan Ponant gebruik maken van hun expertise op de Franse en Nederlandstalige markten.

Beide partijen zijn zeer opgetogen over deze samenwerking. Patrice Janssens: “We zijn al bijna 30 jaar partner van Ponant en we delen dezelfde waarden. Het is met groot genoegen dat ik mijn kennis van de markt zal gebruiken om de aanwezigheid te vergroten en de positie van Ponant in België te versterken met zowel distributiepartners als eindklanten. Ik ben dan ook erg blij om deel uit te maken van het Ponant-team, het en

ige 100% Franstalige cruisebedrijf en wereldleider op het gebied luxe expeditiereizen.” Ook Hervé Bellaïche, adjunct-directeur Commercial en Marketing bij Ponant is bijzonder tevreden: “Deze overname bewijst nogmaals het engagement van Ponant naar de Belgische markt toe. Dankzij de overname van Pasteels/Navicruise, marktleider op vlak van luxecruises in België, kunnen we onze positie er versterken en kunnen we onze activiteiten consolideren met Belgische reisbureaus en touroperators.”

Opening kantoor in Brussel

De opening van een Belgisch kantoor komt niet helemaal als een verrassing. De ‘croisières à la française’ die Ponant voorstelt, liggen in België goed in de markt. Bovendien breidt de Franse rederij haar vloot de volgende twee jaar gevoelig uit met vier schepen van de Explorer-klasse. Ponant beschikt vandaag met L’Austral, Le Boréal, Le Lyrial en Le Soléal over vier cruisejachten voor 244/264 gasten en Le Ponant, een zeiljacht met drie masten voor 64 passagiers. Daar komen in het zomerseizoen 2018 Le Lapérouse en Le Champlain bij. In 2019 volgen de zusterschepen Le Bougainville en Le Dumont-D’Urville.

De Ponant Explorers beschikken over 92 hutten en suites, allemaal voorzien van balkon. Door hun versterkte romp (ijsklasse 1C) en beperkte lengte (131 m) kunnen deze groene expeditieschepen nog meer bijzondere bestemmingen aanlopen dan hun grotere zussen. Maar ook de voorzieningen aan boord zijn innovatief met als blikvanger de multisensoriële onderwaterlounge Blue Eye. Gasten kunnen er niet alleen door het raam de onderwaterwereld bewonderen, maar door de onderwatermicrofoons op de romp van het vaartuig ook de geluiden van de zeedieren horen. De Explorers beschikken tevens over een watersportplatform op de achtersteven.

Met de keuze van Navicruise en Patrice Janssens kiest Ponant voor ervaring. Patrice Janssens is namelijk de ‘spirituele zoon’ van ‘Monsieur Croisière’ Jacques Pasteels die in 1961

Patrice Janssens (managing director Pasteels/Navicruise) en Jean-Emmanuel Sauvee (voorzitter en stichter Compagnie du Ponant).

zijn eerste Navitour-brochure uitgaf met onder meer afvaarten van Holland America Line, Cunard en Croisières Paquet. Jacques Pasteels lag dan ook samen met Jacques Mathieu en Jacques Pourbaix (de drie Jacques) aan de basis van de cruiseverkoop in België. Vandaag zet met Patrice Janssens, Peter Mathieu en Patrick Pourbaix de tweede generatie deze maritieme traditie verder. Patrice Janssens nam in 1994 Croisières Pasteels over en creëerde het daaropvolgende jaar Navicruise, de eerste Belgische touroperator die zich 100 procent toespitste op de cruisevakanties. Het bedrijf vertegenwoordigt direct en indirect 36 rederijen op de Belgische markt en kan de reisagentschappen en incentivebedrijven dan ook een zeer grote keuze aan producten voorstellen. In dit aanbod zal Ponant voortaan een vooraanstaande plaats innemen.

 

Comments