Cruise

Ponant: steunt expeditie Sea Plastics!

Ponant steunt de vereniging Sea Plastics tijdens een oceanografische expeditie die binnen enkele dagen het ruime sop kiest. Het doel van de expeditie is om de impact van plastic afval op het zeemilieu te bestuderen.

Binnen enkele dagen gaan vier leden van de vereniging Sea Plastics aan boord van het zeilschip Le Labo voor haar tweede wetenschappelijke expeditie. Uitgangspunt is het feit dat elk jaar acht miljoen ton plastic afval in de zee verdwijnt. De expeditie wil dan ook de impact van microplastic op de levende organismen, van de bacteriën tot de walvissen, bestuderen. Sea Plastics zal zes maanden lang over de Middellandse Zee varen. Om de studie zo alomvattend mogelijk te maken, worden de verzamelde wetenschappelijke gegevens doorgestuurd naar verschillende gespecialiseerde labo’s en wetenschappelijke partners. Ponant, dat de bescherming van de oceanen nauw aan het hart ligt, steunt deze wetenschappelijke en educatieve expeditie.

Ponant is zich bewust van de kwetsbaarheid van de regio’s waarin de rederij actief is. Ze doet dan ook haar uiterste best om de ecosystemen uit de zee in stand te houden en de passagiers te sensibiliseren door de ecologische impact van haar schepen te verminderen. Vanaf het ontwerpen van de gecertificeerde Clean Ship-schepen tot het aanmeren aan land, wordt er alles aan gedaan om de impact op het milieu te verminderen.

 

 

Comments