Cruise

Ponant schort afvaarten vanuit Le Havre op tot eind juli

Ponant heeft beslist de cruises vanuit Le Havre naar de kusten van Bretagne en Normandië op te schorten tot eind deze maand. Gasten die tot eind juli deze cruise hebben geboekt, kunnen die omzetten naar de reizen vanuit St. Malo naar de wilde kusten en vuurtorens van Bretagne. Op 1 augustus hervat Le Dumont d’Urville haar geplande programma.

Sinds de lancering van het programma was duidelijk dat het vaarschema vanuit Le Havre het minst goed in de markt lag. Zoals u in het verslag afgelopen maandag al kon lezen, richt deze cruise zich in belangrijke mate op de fauna en flora. Andere vaarschema’s zoals deze vanuit Bordeaux bieden een grotere variatie met een combinatie van maritiem erfgoed, fauna en flora, toeristische bestemmingen en historische locaties. De absolute topper is deze zomer het programma vanuit Nice naar Corsica.

Volgens Hervé Bellaïche, adjunct directeur-generaal verantwoordelijk voor de sales en marketing is de beslissing niet alleen genomen uit economische redenen, maar ook omdat Ponant met het beperkt aantal gasten niet de vertrouwde sfeer kon bieden. “In normale omstandigheden commercialiseren we onze cruises 18 maanden voor het vertrek. Spijtig hebben we onze zomerafvaarten niet op voorhand kunnen promoten. Het uitwerken van vijf vaarschema’s was op zich al een hele uitdaging en Le Havre doet het inderdaad iets minder dan de andere bestemmingen.” Een uitgebreid interview met Hervé Bellaïche leest u vrijdag in Travel Magazine.

Sam Verhaegen, verkoopdirecteur BeLux: “Het plan voor de zomercruises lag al vroeg op tafel, maar we hebben erg lang moeten wachten op de officiële ‘go’ van de Franse overheid. We wilden het product niet vooraf verkopen om te vermijden dat we eventueel mensen zouden moeten teleurstellen. We merken wel dat veel vakantiegangers nog lastminute willen vertrekken. We verwachten dan ook dat de verkoop de volgende weken zal stijgen. Al vanaf de eerste afvaarten ontvingen we heel wat positieve mails en reacties op sociale media. Onze verwachting is dat ook de mond-tot-mondreclame mensen zal overtuigen om tussen augustus en oktober mee te varen.”

Ponant geeft de reisagenten tijdelijk de kans om dit nieuwe product te ontdekken tegen tarieven die tot 75 procent onder de brochureprijs liggen. Meer inlichtingen op sverhaegen@ponant.com.

© foto Travel Magazine

Comments