Cruise, Newsflash

Ponant ‘Pavillon’ Louizalaan Brussel: binnenkort opening

Binnen een tiental weken, rond half juni, opent het splinternieuwe Belgische agentschap van Ponant, het ‘Pavillon’ genaamd – een echte ambassade-vertegenwoordiging van de Franse luxe– en expeditierederij. Het opent straks in de junimaand zijn deuren op de Brusselse Louizalaan 98. Dit alles valt mooi samen met een feestelijk verjaardagsprogramma in het kader van de 30ste verjaardag van Ponant, ‘vol passie, avontuur en beleving!”

© Nathalie Michel

30 jaar Franse luxe op alle oceanen ter wereld
Al van in de beginjaren combineert Ponant een uniek concept van reizen op zee met uitzonderlijke vaarroutes en een uitmuntende catering, aan boord van kleine schepen. Al 30 jaar lang streef de rederij ernaar om de “Franse levensstijl” over alle wereldoceanen te laten varen. Die French Touch wordt mogelijk gemaakt door de Franse bemanning die een discrete service en gastronomie hoog in het vaandel draagt. Aan boord van de iets kleinere schepen, speciaal ontworpen voor expeditiecruises, ontdekken de passagiers van Ponant, op een verantwoorde en bevoorrechte manier, de meest afgelegen gebieden van onze planeet in comfortabele omstandigheden.

Ponant heeft een vloot van twaalf schepen, 2000 bemanningsleden en 460 geplande afvaarten in 2021 met authentieke reiservaringen in uitzonderlijke gebieden: Antarctica, Arctica, Alaska, Amazone, Orinoco, de Indische Oceaan, Kimberley, Papoea-Nieuw-Guinea en zelfs het dak van de wereld, de geografische Noordpool.

2018: een feestelijk jaar voor Ponant!
Om zijn 30e verjaardag te vieren, onthult PONANT een uniek programma:

  • Ponant biedt aan zijn meest trouwe klanten, de leden van de Ponant Yacht Club, twee uitzonderlijke vaarroutes die teruggrijpen naar twee symbolische regio’s voor de rederij: de Îles du Ponant en Wallis en Futuna;
  • Confectiekleding en reisaccessoires n.a.v. zijn 30ste verjaardag;
  • Een naslagwerk over de geschiedenis van de rederij
  • Ponant zal bovendien een aantal exclusieve evenementen voor de reisprofessionals organiseren (uiteraard ook in Brussel);
  • In 2018 komen bovendien de 2 eerste schepen van de nieuwe reeks Ponant Explorers op de markt, m.n. Le Lapérouse en Le Champlain.
  • Een documentairefilm komt op de markt om dit feestelijke jaar af te sluiten.

Comments