Cruise

Ponant opent boekingen voor zomer 2022

Ponant heeft haar programma voor de zomer van 2022 gelanceerd met afvaarten in de Middellandse Zee, Noord-Europa, het Noordpoolgebied, Noord-Amerika, de Kimberley in Australië, Frans-Polynesië en Japan. Trouw aan de filosofie die de Franse luxe- en expeditierederij sinds 30 jaar hanteert, biedt ze ecologisch verantwoorde reizen aan. Op vlaggenschiproutes en ongebruikelijke aanloophavens delen experts in hun vakgebied en natuurgidsen hun passie met de gasten.

Voor het zomerseizoen 2022 staan meer dan 150 afvaarten gepland aan boord van de tien jachten van de rederij. In Frankrijk lanceerde de rederij vorig jaar onder meer cruises in Corsica en Bretagne. Deze bleken zo’n succes dat ze dit en volgend jaar een vast onderdeel blijven van het programma. Ponant vaart rond het Île de Beauté naar Saint-Florent, de Golf van Santa-Manza, Cap de Roccapina, Pointe de la Parata en Calvi. Aan Keltische zijde is de route een eerbetoon aan de majestueuze vuurtorens van Bretagne tegen een achtergrond van de prachtige natuur van het eiland Bréhat, Ouessant, Pointe des Poulains en het noorden van Belle-Île-en-mer. Op deze vaarschema’s zijn uitstappen en landingen met Zodicas, kajakken en activiteiten aan wal, begeleid door natuurgidsen inbegrepen.

In de Middellandse Zee biedt Ponant meer dan 50 afvaarten aan langs de kusten van Italië, Kroatië en de Cycladen. Wie op zoek is naar poolexpedities, kan de fjorden in IJsland en Spitsbergen bezoeken, onherbergzame landschappen en vulkanen ontdekken en de poolbeer observeren.

© foto Ponant – Philip Plisson

Comments