Cruise

Ponant kiest dit weekend het ruime sop

De Franse luxe- en expeditierederij Ponant hervat dit weekend haar activiteiten na vier maanden van onderbreking als gevolg van de Covid 19-pandemie. Zeven schepen van de maatschappij komen deze zomer opnieuw in de vaart. Kortbij presenteert Ponant tot oktober elke zaterdag vijf onuitgegeven cruises langs de kusten van Frankrijk en Corsica. Op het programma staan Bretagne met haar wilde kusten en vuurtorens met Le Jacques Cartier* vanuit Saint-Malo, de authentieke kusten van Normandië en Bretagne met Le Dumont d’Urville vanuit Le Havre, de natuur en smaken van Aquitanië met Le Bougainville vanuit Bordeaux, het erfgoed van de Middellandse Zeekust vanuit Marseille aan boord van L’Austral en het wilde en geheime Corsica met inscheping op Le Lyrial in Nice. *Le Jacques Cartier, de zesde en voorlopig laatste Ponant Explorer is nog op weg van de werf in Noorwegen. Op de eerste afvaart vanuit Saint-Malo neemt Le Champlain haar plaats in.

Daarnaast kondigde de maatschappij expeditiecruises aan in IJsland en Spitsbergen. Le Bellot, het vijfde schip van de Explorer-klasse stelt vanaf 13 juli zeven rondreizen vanuit IJsland voor met vluchten vanuit Parijs. Op deze weekcruises verlaat het schip de platgetreden paden en vaart langs minder bezochte nationale parken, fjorden en eilanden. Le Boréal bezoekt vanaf 16 juli de hele zomer Spitsbergen. Voor deze afvaarten biedt Ponant vluchten aan tussen Parijs en Longyearbyen.

Travel Magazine scheept dit weekend in Le Havre in aan boord van Le Dumont d’Urville voor een cruise langs de kusten van Normandië en Bretagne. Net als op de andere routes staan bestemmingen op het programma die cruiseschepen traditioneel niet aanlopen waaronder Port-en-Bessin in de Calvados, Île-de-Batz, de archipel van Chausey en Ploumanac’h. We brengen u uiteraard een verslag over deze route en het Anti Covid-protocol dat de rederij introduceert.

Naar aanleiding van de heropstart heeft Ponant heel strikte sanitaire maatregelen uitgevaardigd voor zowel de passagiers als de bemanningsleden. Die gelden niet alleen aan boord, maar ook voor het inschepen. Zo moet elke gast binnen de 48 uur voor het vertrek een PCR-test ondergaan. Enkel wie negatief test voor Covid-19 mag inschepen. Ook tijdens de cruise gebeuren er op geregelde tijdstippen temperatuurmetingen. Op die manier creëert de rederij een veilige bubbel voor de opvarenden.

© foto Ponant /Philip Plisson

Comments