Cruise

Ponant is de meest milieuvriendelijke cruiserederij

De Franse luxe- en expeditierederij Ponant is de meest milieuvriendelijke cruiserederij. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Duitse milieubeweging NABU en slaat op de maatschappijen die actief zijn in Europa. In dit jaarlijks onderzoek bekijkt de lobbygroep de algemene milieustrategie van de cruisemaatschappijen en de uitgevoerde acties. NABU houdt rekening met 8 milieucriteria: de naleving van de Overeenkomst van Parijs, de klimaatstrategie, de vermindering van emissies, efficiëntiemaatregelen, walstroom, het bannen van zware stookolie en de aanwezigheid van stikstofoxidekatalysatoren en roetfilters op de schepen. (Klik op de tabel om uit te vergroten.)

Met het initiatief wil NABU de maatschappijen aanzetten een bedrijfsmodel op te zetten dat voldoet aan het klimaatakkoord van Parijs en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (UN Sustainable Development Goals). Om deze doelstellingen te bereiken, moet de cruise-industrie tegen uiterlijk 2050 overschakelen op emissievrije aandrijftechnologieën.

“Deze erkenning is een sterk teken voor Ponant. Het moedigt ons aan om door te gaan met onze inspanningen om duurzaam toerisme te promoten en om op dit gebied steeds meer deugdzame normen te stellen. Stoppen met zware stookolie, het gebruik van de nieuwste technologische innovaties (LNG, biobrandstof, elektrische aansluiting op de kade, katalysatoren, hybriditeit van onze schepen), een drastische vermindering van het plastic voor eenmalig gebruik, de uitvoering van milieu- en maatschappelijke impactstudies, de bewustmaking van onze passagiers en de steun aan onze stichting. Het zijn allemaal beslissingen die we hebben genomen als gepassioneerde zeilers en spelers in het toerisme van morgen ”, zegt Nicolas Dubreuil, expert in pool- en tropische expedities en directeur duurzame ontwikkeling bij Ponant.

Meer details over het milieubeleid bij Ponant vindt u in het Manifeste pour un Tourisme Responsable et Durable.

Comments