Cruise

Ponant hoopt vanaf 4 juli cruises langs de Franse kusten aan te bieden

Ponant hoopt op 4 juli haar cruises te kunnen hervatten. In een eerste fase wil de luxe- en expeditierederij elke zaterdag van juli tot oktober vijf onuitgegeven vaarschema’s langs de Atlantische en Mediterrane kusten van Frankrijk voorstellen. In afwachting van de definitieve goedkeuring door de Franse overheid polst de rederij naar de interesse bij de klanten en neemt ze voorreservaties aan. Deze opties zullen na het finale groene licht eind juni worden bevestigd.

Met deze dichtbij-producten richt de maatschappij zich in de eerste plaats op de Franse, Belgische, Luxemburgse en Zwitserse markten. Le Bougainville vaart vanuit Bordeaux langs de kusten van Aquitaine. Le Jacques-Cartier verkent Bretagne vanuit Saint-Malo. Le Havre wordt de uitvalsbasis voor weekcruises met de Dumont-d’Urville langs de authentieke kusten van Bretagne en Normandië. In de Middellandse Zee verkent Le Lyrial de Franse Azurenkust vanuit Marseille. L’Austral vaart vanuit Nice naar unieke bestemmingen in Corsica en Sardinië. De rederij heeft ook een brochure uitgegeven met meer details over het nieuwe zomeraanbod. Klik hier om de folder te downloaden.

In een brief aan de touroperators en reisagenten licht commercieel directeur Hervé Bellaïche de keuze toe. “Wij hebben alle wegen verkend en alle bevoegde autoriteiten benaderd. Helaas laat de internationale context ons niet toe de eerder geplande reisroutes te behouden.” Onder de titel ‘La France est belle vue de la mer / Frankrijk is prachtig vanop zee’ stelt Ponant voor het Franse maritieme erfgoed te herontdekken. “De mooiste historische navigatie heeft ons geïnspireerd om uw klanten gedurende de zomer vijf nieuwe routes aan te bieden van de roze granietkust tot de wilde eilanden van Ponant, van de Chausey-archipel tot het bassin van Arcachon, in de Middellandse Zee en rond Corsica.”

Om in deze post-coronatijd veilige reizen te kunnen aanbieden, heeft Ponant de meest rigoureuze sanitaire maatregelen uitgewerkt. Voor dit Covid Free/Covid Absent-plan werkte de rederij samen met het instituut Méditerranée Infection en het Bataillon des Marins Pompiers de Marseille. Het protocol omvat onder meer de inzet van ultraviolet licht om de schepen te desinfecteren. Passagiers zullen bij de heropstart voor het inschepen een coronatest moeten ondergaan. In een ontsmettingstunnel wordt zowel bij het inschepen als bij de terugkeer van elke excursie hun temperatuur getest. Het objectief is volgens Hervé Bellaïche om een sanitaire bubbel te creëren voor de passagiers en bemanningsleden. In de restaurants verdwijnen de buffetten en wordt gewerkt met een smartphone app en papieren menukaarten voor eenmalig gebruik. In alle publieke ruimtes wordt de social distancing gerespecteerd. Touroperators die instaan voor de excursies zullen moeten voldoen aan strikte sanitaire voorschriften en zullen regelmatig worden gecontroleerd op de naleving hiervan.” Belangrijk om te vermelden is ook dat aan boord van de schepen van Ponant dusver geen enkele coronabesmetting werd vastgesteld. Bekijk hier een video over de maatregelen.

Ponant zegt zich bewust te zijn van de soms onzekere aard van de huidige situatie. Bellaïche: “Daarom willen we ook zeer uitzonderlijke commerciële voorwaarden aanbieden. Daardoor kan u elke nieuwe reservering voor een zomercruise tot 72 uur voor de datum van vertrek kosteloos annuleren.”

© foto PONANT

Comments