Cruise

Ponant hoopt op een quasi-normaal winterseizoen

Op de Seatrade Cruise Virtual was dinsdagavond ook Ponant aan het woord. Adjunct directeur-generaal en hoofd van de sales en marketing, Hervé Bellaïche is ervan overtuigd dat de kleinere schepen na de coronastorm nog meer in trek zullen zijn. Vakantiegangers zullen kiezen voor een meer duurzaam en verantwoord toerisme en activiteiten in kleine groepen. De directeur verwees in dit verband naar het type cruises dat Ponant tijdens het zomerseizoen heeft georganiseerd in Frankrijk, Kroatië, IJsland en Groenland.

Met Le Commandant Charcot die volgende zomer wordt opgeleverd, accentueert de rederij deze filosofie. Expeditiedirecteur Nicolas Dubreuil noemt de ijsbreker een educatieve tool om plaatsen te bezoeken waar amper mensen komen en de gasten respect bij te brengen voor onze planeet. Hij spreekt in dit verband eerder over exploratie dan expeditie. “Twee tot drie jaar op voorhand bezoeken we de bestemmingen die we zullen aanlopen om met de lokale autoriteiten te overleggen wat ze ons willen tonen, met wetenschapslui te bekijken waar de beste natuurobservaties kunnen gebeuren en te bestuderen hoe en waar we moeten varen om de dieren niet te verstoren. We zullen de gasten activiteiten aanbieden die niet altijd in de makkelijkste omstandigheden zullen verlopen, maar die hen persoonlijk zullen raken. Het schip wordt ook een wetenschapscentrum en gasten zullen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan het onderzoek. Zo kunnen ze bijvoorbeeld wetenschappers bijstaan bij het meten van de dikte van het ijs.”

Hervé Bellaïche ging op de virtuele persconferentie ook dieper in op het winterseizoen 2020-2021. “De protocollen verbieden de cruiseschepen vandaag om Antarctica te bezoeken. We hopen dat Antarctica alsnog open gaat voor het winterseizoen. Daarom vaart Le Boréal vanuit Kamtsjatka op dit ogenblik al door naar Zuid-Amerika om zich te positioneren in Ushuaia. Van zodra we van de lokale autoriteiten de nodige toestemmingen krijgen, kan het schip dan meteen haar cruises naar Antarctica aanvatten. Eén schip bezoekt in de winter de Seychellen en we hebben er alle vertrouwen in dat we deze bestemming zullen kunnen aanbieden. We stellen daarnaast Polynesië en de Indische Oceaan voor en positioneren één schip in de Caraïben. Overal waar mogelijk willen we deze winter opnieuw varen.”

© foto Studio Ponant – Olivier Blaud

Comments