Cruise

Ponant breidt zijn winterprogramma 2021-2022 uit

Ponant breidt zijn programma voor komende winter uit tot 120 vaarschema’s en nieuwe routes in Azië, het Midden-Oosten, Nieuw-Zeeland, de Caraïben en Antarctica. Nieuw in Azië zijn vijf cruises van 9 tot 12 nachten op zoek naar de schatten van India en Sri Lanka. Blikvanger op deze cruises zijn onder meer Unesco-werelderfgoedsites zoals de Gouden Tempel van Dambulla, de Elephanta-grotten en het treinstation van Chhatrapati Shivaji evenals de weelderige landschappen van Kerala en het culturele erfgoed van Goa.

Een vaste waarde in het winterprogramma is Antarctica. De blikvanger is hier de totale zonsverduistering in de Weddellzee op 4 december aan boord van Le Commandant Charcot, het nieuwe hybride poolexploratieschip van de maatschappij. Ponant ontdekt het mythische witte continent komende winter met vier schepen. Die stellen samen maar liefst 29 afvaarten van tien tot achttien nachten voor vanuit Puerto Montt, Montevideo en Ushuaia.

Wie op zoek is naar de zon, kan met Ponant deze winter Frans-Polynesië, de Seychellen, Malediven, Madagaskar, Zanzibar en Nieuw-Zeeland bezoeken. ‘Avontuur in Madagascar’ is een gloednieuwe cruise die de natuurlijke rijkdommen van het land, zijn volkeren en authentieke tradities ontdekt.  Ook nieuw is een expeditiecruise naar het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Vanuit Dunedin vaart het schip naar Dusky Sound, Doubtful Sound en Milford Sound in het Fiordland National Park, Ulva Island en de Snares Islands die vaak worden omschreven als de Galapagos van de Zuidelijke Oceaan.

Op het Arabisch Schiereiland stelt Le Jacques-Cartier cruises van acht nachten voor tussen Dubai en Muscat met tussenstops in Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Doha, Khasab en Fujairah. In de Caraïben verzorgt de Franse rederij twaalf vaarroutes vanuit Cozumel, Fort-de-France en Santo Domingo. De blikvanger is ‘Santo Domingo en de Caraïbische schatten’. Op deze twaalfnachtencruise loopt Le Dumont D’Urville de Dominicaanse Republiek, de Britse Maagdeneilanden, St. Barts, St. Kitts, Antigua en Barbuda, Dominica, Guadeloupe en Martinique aan.

© Studio-PONANT – Charlotte Ortholary

Comments