Cruise

Ponant blikt tevreden terug op de zomer

Ponant was begin juli een van de eerste rederijen in de wereld die haar cruises heeft hervat. De rederij organiseerde met acht schepen de voorbije maanden cruises in Frankrijk, IJsland, het Noordpoolgebied, Kroatië en Frans-Polynesië. Dat gebeurde onder het strikte Anti-Covid-protocol. Volgens Ponant werden de maatregelen permanent bijgestuurd en hebben de gasten onder de meest veilige sanitaire omstandigheden kunnen reizen.

De reisagenten waren in deze heropstart waardevolle partners, zegt algemeen directeur Hervé Bellaïche. “We konden rekenen op een groot enthousiasme bij de reisagenten. Dit heeft ons geholpen deze routes in een recordtijd op de markt te zetten. In ons distributiemodel spelen de reisagenten een belangrijke rol. Deze strategie heeft haar vruchten afgeworpen en willen we verder versterken.”

De formule van de voorbije maanden was ook een denktank voor de cruises van morgen met een aanbod dicht bij huis, reizen buiten de platgetreden paden en een contact met de natuur. Nicolas Dubreuil, directeur Ponant-expeditiecruises: “Onze schepen zijn 40 keer kleiner dan sommige eenheden die recent werden gelanceerd. Dit maakt een verschil voor onze passagiers, maar ook voor de regio’s die wij bezoeken en hun inwoners. Het organiseren van cruises met het grootste respect voor de kusten en de lokale bevolking is steeds ons uitgangspunt geweest. Dat geldt zowel voor een dorp bij Kullorsuaq in Groenland als aan de Franse kusten.”

Ponant gaat dit najaar verder op de ingeslagen weg met een aantal nieuwe routes in de Middellandse Zee en bestemmingen langs de Dalmatische kust, de Cycladen, Italië en straks de Rode Zee. Anderzijds gooit de recente opflakkering van het coronavirus ook roet in het eten, zeker voor de afvaarten vanuit de Zuid-Franse havens. Hoe de winter er zal uitzien, is nog onzeker. Zal Ponant cruises kunnen inleggen in Antarctica, de Seychellen en de Caraïben? In een reactie zegt de rederij dat ze met de bevoegde instanties onderhandelt om de nodige goedkeuringen te verkrijgen.

© foto Studio Ponant – Charlotte Ortholary

Comments