Bestemmingen

Poland Stay Tuned – livestream Warschau

Ontdek virtueel een verrassend Warschau met een gids! De Poolse Toeristische Organisatie nodigt iedereen uit om op donderdag 10 september om 11.30 uur op de Facebookpagina van het Pools Verkeersbureau deel te nemen aan een virtuele wandeling rechtstreeks vanuit het hart van de Poolse hoofdstad. Deelnemen kan via deze link: www.facebook.com/events/240298507290882

Old town square in Warsaw in a summer day.

Tips, curiosa, praktische info en trends van deze stad wachten op je. Je zult verliefd worden op Warschau! Tijdens de livestream stelt Toerisme Polen je in de chat een aantal vragen over Warschau – wie als eerste de juiste antwoorden geeft, krijgt een verrassing. Doe mee met het evenement op facebook en kijk met ons mee! Warschau wacht op je!

De stream van Toerisme Polen neemt je mee door het historische centrum van het eeuwenoude Warschau. We volgen de koninklijke route en houden halt bij het koninklijk paleis. Verder kuieren we virtueel door het hart van de historische oude stad, krijg je een prachtig zicht op de Vistula-rivier en het nationale stadion. De gids zal ook meer informatie verschaffen over de hotels en hun capaciteit.

Warszawa, de hoofdstad van Polen, is een unieke stad, gelegen in het centrum van Europa op het kruispunt van handelsroutes van West naar Oost en van Noord naar Zuid. Het is een stad vol contrasten, waar je historische monumenten treft naast hedendaagse architectuur. In Warschau ontmoeten oosterse en westerse invloeden elkaar, en gaan toekomst en traditie hand in hand. Het is ook de stad van Fryderyk Chopin en Maria Sklodowska-Curie.

De meeste historische bezienswaardigheden van de hoofdstad bevinden zich langs de zogenaamde Koninklijke Route (Trakt Krolewski) . Deze begint bij het Koninklijk Paleis in de Oude Stad en eindigt bij het Koninklijk Lazienki-Park en het Belvédère-Paleis. De Oude Stad is een fascinerend complex van historische huizen en kerken.

Comments