Cruise

P&O Cruises en Cunard starten ten vroegste in augustus weer op

P&O Cruises en Cunard verlengen hun opligperiode tot 31 juli 2020. In de aankondiging zegt P&O Cruises president Paul Ludlow dat de lockdown en reisbeperkingen de rederij ertoe verplichten de opschorting van de cruises te verlengen. Het uitstel betekent dat ook de lancering van de nieuwe Iona en de feestelijkheden die hierrond waren gepland komen te vervallen. Cunard schrapt niet alleen alle afvaarten tot eind juli, maar heeft meteen ook beslist het Alaska-seizoen met de Queen Elizabeth tot 8 september te annuleren. Beide maatschappijen geven de gasten de mogelijkheid het geld van hun cruise helemaal terug te krijgen of te opteren voor een Future Cruise Credit ter waarde van 125 procent van het bedrag. P&O en Cunard zijn de eerste rederijen die aankondigen niet vóór augustus te zullen heropstarten. Het is nu uitkijken of andere rederijen van de Carnival Corporation dit voorbeeld zullen volgen.

In een videoboodschap waarschuwt Richard Fain, de CEO van Royal Caribbean Cruises dat een heropstart zeer voorzichtig en geleidelijk zal moeten gebeuren. Bij een heropstart moeten de cruiserederijen drie gegevens voor ogen houden: zich houden aan wat de respectievelijke regeringen opleggen, begrijpen dat de wereld is veranderd en de rederijen werkwijze moeten aanpassen en beseffen dat er voor de reisagenten een belangrijke rol is weggelegd om de vakantiegangers te informeren. Klik hier om de volledige boodschap te bekijken.

Wells Fargo Securities die financiële diensten levert aan bedrijven sluit intussen niet uit dat in de tweede helft van 2020 maar 25 tot 30 procent van de cruiseschepen weer in de vaart zullen zijn.

© foto Cunard

Comments