Cruise

Pierfrancesco Vago (MSC) wordt Chairman CLIA Global

Pierfrancesco Vago, de Executive Chairman van MSC Cruises wordt de volgende twee jaar de Global Chairman van de Cruise Lines International Association (CLIA). Hij volgt in die functie Adam Goldstein van de Royal Caribbean Group op die twee termijnen aan het hoofd van de cruise-organisatie stond. Vago was van 2003 tot 2013 de CEO van MSC Cruises. Als Executive Chairman stuwt hij sindsdien verder de groei van MSC en gaf de rederij een plaats in de selecte club van grootste cruise-operators in de wereld. Vago was in 2014 al voorzitter van CLIA Europe en wordt nu de eerste Europeaan die wereldwijd aan het hoofd van CLIA komt te staan.

In de aankondiging prijst CLIA’s CEO Kelly Craighead Vago als een visionaire leider binnen de cruisegemeenschap. “Wij zullen enorm profiteren van zijn ideeën en inzichten in deze tijd waarin we de gevolgen van de Covid 19-pandemie overwinnen en de heropstart van de cruise-industrie ondersteunen.”

Voor Vago heeft de cruisesector de voorbije maanden bewezen dat ze op een veilige manier kan opereren. MSC Cruises was in augustus 2020 de eerste grote rederij die onder strikte sanitaire protocollen opnieuw begon te varen in de Middellandse Zee. “Sinds afgelopen zomer hebben al meer dan 200 afvaarten op verschillende markten over de hele wereld plaatsgevonden. Die gebeurden allemaal onder strenge maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid. Daarmee hebben we bewezen dat een terugkeer van de cruisevakanties mogelijk is. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het CLIA-leiderschap en onze partners in de cruise-industrie om op deze weg verder te gaan en een levendige toekomst veilig te stellen voor iedereen die afhankelijk is van deze branche.”

© foto MSC Cruises

Comments