Reisindustrie

Philippe Evrard overleden

Philippe Evrard, een échte professional uit de Belgische reisindustrie, is gisteren 21 februari vroegtijdig overleden te Brussel. Philippe werd 59 jaar.  Hij was meer dan 30 jaar actief in de reissector, waaronder 21 jaar bij BCD Travel (voorheen TQ3). Na een periode van twee jaar als manager industry relations bij Travelgroup, startte hij in 2011 als consultant supplier relations. Philippe was in de sector een zeer gewaardeerde collega. Zijn plotse heengaan wekt dan ook heel wat ontroerende reacties los. UPAV bracht tijdens zijn algemene vergadering van gisterenavond in Geldenaken hulde aan hem. Travel Magazine brengt u later op de hoogte van de plaats en datum van de afscheidsceremonie.

Jan Van Steen (General Manager Omnia Travel): “Het werd stil op het moment dat men mij vertelde dat Philippe overleden is. Philippe was een joviale collega in het toerisme, altijd bereid om een handje te helpen. Met een scherpe blik op de cijfers had hij een goed beeld van de sector. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie die met dit diepe leed geconfronteerd wordt.”

Jean-François De Mol (Senior Director Inside Sales & Client Retention EMEA – BCD Travel): “Ik heb Philippe leren kennen bij VIP Travel in 1994 toen ik contractonderhandelingen met hem mocht voeren namens American Airlines.  Hij maakte het me niet makkelijk maar was absoluut rechtvaardig in zijn analyses. Zo heb ik hem altijd gekend in zijn professioneel leven: spreken met kennis van zaken. Later, toen ik de overstap maakte naar VIP Travel, was hij de eerste om me te verwelkomen als nieuwe collega.  Ik zal me Philippe herinneren als een joviale collega waar je altijd op kon rekenen. Hij had ontzettend veel zin voor humor.  Ik kan het niet geloven, daar ik hem nog 10 dagen geleden zag op een industry event.  We zullen hem missen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn echtgenote en dochter.”

Etienne Denil: “Een goede, correcte, eerlijke en vriendelijke man is van ons heengegaan. Philippe Evrard was een strikte onderhandelaar, een echte professional! Het samenwerkingsverband heeft een strategische partner verloren. Mijn gedachten gaan uit naar je echtgenote, je dochter waarop je zo trots was, en je familie. Ik wens hen veel sterkte! We missen je al!”

Frederic Dechamps (Senior Director Sales Belgium – Brussels Airlines): “Ik ben erg geraakt door de plotse dood van Philippe. We werden collega’s in 2002 toen VIP Travel werd overgenomen door TQ3 Travel Solutions. Sindsdien hadden we, ook al waren onze professionele paden enigszins van elkaar gescheiden, een bevoorrecht professioneel contact en een solide vriendschapsband. Mijn oprechte medeleven aan zijn familie en naasten.”

Alain Kisiel (general manager – Avitour): “We hebben het vreselijke nieuws over Philippe vernomen. Bij Avitour werkten we al meer dan tien jaar met Philippe samen. Een prachtige samenwerking en dat is helemaal te danken aan zijn kwaliteiten: discretie, professionalisme, vriendelijkheid, efficiëntie. Philippe, we missen je al.”

Philippe Evrard aan de zijde van Philippe Tilkin (manager supplier relations EMEA BCD Travel) tijdens de NMBS Internationaal en Thalys networkinglunch van twee weken geleden. © Travel Magazine

© Travel Magazine

Comments