Newsflash

Pegase Travel NV: nieuwe vennootschap

De niche luxetouroperator Pegase wordt een onafhankelijk bedrijf met, naast Thomas Cook België, de familiale holding BV Capital Partners als referentieaandeelhouder. Deze stap volgt op de verzelfstandiging van Pegase sinds 2015 als aparte business unit binnen Thomas Cook België.

Tegen eind 2018 zullen alle activiteiten van Pegase overgaan naar een nieuwe vennootschap, Pegase Travel NV, waarin BV Capital Partners en Thomas Cook België de referentieaandeelhouders zullen zijn. “Deze investering en nieuwe structuur laat Pegase toe om zich nog meer dan ooit te focussen op één ding: het vervullen van alle individuele wensen van zijn veeleisende klanten in het luxereissegment,” klinkt het in een persbericht.

Wie is BV Capital Partners

BV Capital Partners is een familiale holding die investeert in leidende ondernemingen in niche markten. BVCP is een hands-on investeerder met een lange ervaring in het ontwikkelen en uitbouwen van firma’s in verschillende sectoren. Zo is BVCP onder andere actief betrokken bij Teconex, LensOnline, Matco en de Sports and Leisure Group.

Reacties

Jan Dekeyser, Managing Director Thomas Cook: “Als deel van deze samenwerking zal Thomas Cook België Pegase volop blijven ondersteunen zodat er geen wijzigingen zijn voor de reisagenten maar wel volop mogelijkheden om Pegase verder te laten groeien in het luxereissegment.”

Jeroen Decroos, Manager Pegase: “Sinds 2015 is Pegase een zelfstandige business unit binnen Thomas Cook België met een apart toegewijd team.  Sindsdien heeft Pegase zich alleen maar verder versterkt aan de top van de luxereismarkt. Hierbij werd sterke marketing gecombineerd met succesvolle vroegboekcampagnes.”

Hans Vanoorbeek, Vennoot BV Capital Partners: “Deze investering samen met onze ervaring zorgt er voor dat we de groei van Pegase samen kunnen versnellen.”

Comments