Analyse, Studiereis

Pegase studiereis: Abu Dhabi

Door Adeline Willems

Zonzeker, veilig, gevarieerd,… de Verenigde Arabische Emiraten ontpopte zich in sneltempo tot een veelgevraagde vakantiebestemming bij de Belgen. Dat merkt ook nichetouroperator Pegase, die van deze regio een focusbestemming heeft gemaakt binnen haar aanbod. Om de reisagenten nog beter gekend te maken met de hotels en excursiemogelijkheden, organiseerde Pegase eind oktober een korte studietrip naar Abu Dhabi, hoofdstad van de V.A.E.!

Gevarieerd

Abu Dhabi is een bijzondere parel. Dit emiraat verrast de reiziger met zijn eigenzinnig, mysterieus karakter en tegenstrijdigheden. Want tussen de torenhoge flitsende wolkenkrabbers door, sijpelen de authentieke kenmerken en gebruiken door. Je kan er een luilekkervakantie doorbrengen in een luxe strandresort op Saadiyat Island, of de ongerepte en eindeloze woestijn intrekken. Je shopt H&M, Chanel en Zara in de reusachtige winkelcentra, of kiest voor de bruisende sfeer van de traditionele souks. Je wordt helemaal stil wanneer je oog in oog staat met de indrukwekkende moskee Sheikh Zayed, en krijst het uit in Ferrari Land en Yas Waterworld! Kortom: Abu Dhabi is een bestemming van uitersten!

Het programma van de studiereis was een evenwichtige mix van hotelbezoeken en toeristische highlights van de stad. Céline Claeys: “We zetten met Pegase in op ervaring, en die ervaring willen we ook aan de reisagenten meegeven met onze studiereizen. Naast hotelbezoeken willen we dus ook bestemmingservaringen meegeven!”

De studiereis: evenwichtige combinatie

Beleef Abu Dhabi!                                                                                     

Te beginnen met de Sheikh Zayed Moskee, de grootste moskee van de V.A.E. en één van de grootste ter wereld! Dit architecturaal hoogstandje is in één woord indrukwekkend, met zijn vele koepels, zuilen, vergulde kroonluchters en ’s werelds grootste handgeknoopte tapijt!

Ook het Louvre Abu Dhabi, dat in november 2017 werd geopend, kan heel wat bezoekers bekoren. Dit gloednieuwe museum heeft een unieke collectie kunstwerken uit de regio en de hele wereld. De reisagenten kregen de tijd om in het museum rond te wandelen alsook de architectuur van het gebouw te bewonderen. De opening van het Louvre, heeft Abu Dhabi ook op cultureel vlak op de kaart gezet.

Andere grote trekpleister van Abu Dhabi is Ferrari World, het eerste Ferrari-pretpark geïnspireerd op, hoe kan het ook anders, Ferrari. Hier kunnen je klanten zich een hele dag uitleven! Shows, simulators, de grootste Ferrari-shop ter wereld, attracties (waaronder de snelste achtbaan ter wereld, Formule Rossa!),… in Ferrari World zijn je klanten een hele dag zoet.

Niet zo’n fan van auto’s? Dan kan je naar het aansluitende Abu Dhabi shopping centrum, Yas Mall! Eveneens vlakbij liggen Yas Waterworld en het splinternieuwe themapark Warner Bros!

Wie Abu Dhabi zegt, zegt ook woestijn! De Empty Quarter (Rub’ al Khali) is de grootste ononderbroken zandmassa ter wereld en omvat onder meer de Liwa Oase, met de grootste duinen ter wereld. Een bezoek aan Abu Dhabi is dan ook niet compleet zonder een tussenstop in de woestijn. Dunebashing, een tocht per kameel, een BBQ onder de sterrenhemel, sandboarden,… de mogelijkheden zijn eindeloos… net zoals de sterrenhemel die zich er ’s nachts laat zien.

Steven Van Oost & Céline Claeys van Pegase

Steven Van Oost (Pegase Sales Excecutive): “Abu Dhabi, en het Midden-Oosten in het algemeen, is een bestemming die evolueert, en dat willen we tonen aan de reisagenten. Denk maar aan de komst van het Louvre! Ook de recente toevoeging van Oman aan ons aanbod, toont dat we investeren in deze regio. Het Midden-Oosten is zonzeker, veilig en relatief dichtbij en toegankelijk. We merken dan ook dat er steeds meer vraag is naar deze regio. Graag wil ik ook even meegeven dat we ook hotels aanbieden die niet in de brochures staan. Daarvoor mag men ons ook gerust contacteren!”

Céline Claeys (Product Manager Pegase): “Veel mensen kennen Dubai al, en voor wie deze stad iets te veel ‘glitter & glamour’ is, raden we Abu Dhabi aan! Het is een zonzekere bestemming, waar je kan winkelen, culturele uitstappen  maken, op het strand kan liggen,  genieten van goede restaurants,… Abu Dhabi mag zeker meer op de kaart staan als goede strandbestemming! Pegase zorgt naast vluchten en hotels ook voor  excursies. Yas-Island, Corniche, of een uitstap naar Dubai,…  zowel als vakantiebestemming, of als stopover: we promoten beide!”

Slapen in met zorg geselecteerde hotels

Pegase maakte van de gelegenheid gebruik om ook enkele hotels uit haar aanbod aan de reisagenten voor te stellen. Zo konden de deelnemers zelf ervaren hoe magisch een nachtje in Anantara Eastern Mangroves & Spa en Anantara Qasr Al Sarab voelt.

Daarnaast werd ook een bezoek gebracht aan Park Hyatt, Zaya Nurai, Emirates Palace en Etihad Towers. Een kort overzicht van de hotels volgt hieronder. Voor meer info, contacteer Pegase.

Anantara Eastern Mangroves & Spa: Dit hotel is een buitenbeentje in Abu Dhabi-stad, gezien zijn unieke ligging aan de mangroves. Terwijl andere hotels eerder gericht zijn op citytrippers of als stopover, kan je in dit luxehotel (5*) terecht voor een pure rust, luxe en ontspanning. Het hotel telt 222 luxekamers, 5 suites en 6 restaurants. Anantara combineerde voor het interieur de natuurlijke kleuren van de woestijn, traditionele vormen en materialen.

Anantara Qasr Al Sarab: Dit luxeresort ligt te midden van de Rub’ al Khaliwoestijn, een unieke setting! De kamer en villa’s hebben allen een bijzonder uitzicht op de eindeloze woestijn. Het resort bevindt zich op zo’n 2 à 3 uur rijden van de luchthaven en is de ideale verblijfslocatie voor klanten die op zoek zijn naar een sprookje uit 1001 Nachten. Het resort heeft zowel villa’s als piekfijn ingerichte kamers. Vanuit Anantara Qasr Al Sarab kan je verschillende uitstappen maken in de woestijn (dunebashing, sandboarden, rit per kameel,…).

Park Hyatt: Park Hyatt heeft dankzij zijn ligging aan zee een grote troef in handen voor de Belgische vakantiegangers! Klanten kunnen in dit hotel, op Saadiyat-eiland, genieten van een echte strandvakantie. Het privézandstrand, de Saadiyat Beach Golf Club en de mooie spa zijn grote troeven van dit hotel. Bij de meeste reisagenten die deelnamen aan deze studiereis trouwens dé topper!

Emirates Palace: Misschien is dit wel het meest iconische hotel van de V.A.E? Vijf sterren, een ongeziene Arabische stijl -zowel binnen als buiten-, een prachtig privéstrand, mooie zwembaden, luxueuze kamers,… Opvallend zijn de vele koepels (114 in totaal) waarbij de grote centrale koepel in de receptie, versierd met goud, parelmoer en kristal, meteen de aandacht trekt.

Jumeirah at Etihad Towers:  Slapen op hoog niveau doe je in de Etihad Towers. Een veelvuldig bekroond cityhotel, gelegen in één van de vijf nieuwste wolkenkrabbers van de stad. Vanuit de kamers hebben uw klanten uitzicht op de iconische Emirates Palace, en het hotel ligt op enkele minuten wandelen van de Corniche en de winkelcentra. Het spectaculaire observatiedek op de 74e verdieping is het hoogste uitkijkpunt van de stad!

Etihad Airways

De reisagenten op bezoek in het Etihad Innovation Center.

Pegase werkt samen met Etihad Airways om de reiservaring naar Abu Dhabi (en vandaar uit naar verdere bestemmingen) zo luxueus mogelijk te maken. Etihad Airways vliegt momenteel naar 117 bestemmingen wereldwijd, en groei is altijd in het vooruitzicht. Vanuit Brussel vliegt Etihad zeven keer per week naar Abu Dhabi, vanwaar reizigers snelle doorverbindingen hebben naar Azië, Australië, Afrika en het Midden-Oosten. Momenteel vliegt Etihad van en naar Brussel met de A330, maar dat verandert vanaf 3 januari 2019! Dan vliegt Etihad met de Boeing B787-9 Dreamliner, het paradepaardje van de maatschappij, tussen Brussel en Abu Dhabi! In de B787 Dreamliner is bij Etihad Airways plaats voor 28 passagiers in businessclass en 271 in economy class. De 21 Boeing B787-9’s waarover Etihad Airways beschikt zijn voorzien van tal van innovaties. Aan boord bevinden zich o.m. food and beverage managers en een flying nanny.

Tijdens de studiereis bezochten de reisagenten ook het Etihad Innovation Centre, en werden ze door Rimmert Grysseels rondgeleid in de verschillende mockups van de nieuwe Etihad-toestellen (B787 & A380). Zowel de Economy, Business en First Class werden door de reisagenten met een kritisch oog onderzocht.

Rimmert Gryseels (Account Manager, Etihad Airways): “Belangrijk om mee te geven aan je klanten is dat de boarding pass van Etihad twee functies heeft! Naast boarden, doet het ook dienst als ‘The Extraordinary Abu Dhabi Pass’ waarmee reizigers kunnen genieten van ontelbaar veel voordelen en kortingen op verschillende attracties, hotels en spa’s in Abu Dhabi! Gooi dus zeker je boardingpass niet weg eens je het vliegtuig uit bent. Je ticket is geld waard!” Meer info via etihad.com/abudhabipass

Reacties

Céline Claeys (product manager Pegase): “Een studiereis als deze is voor ons de ideale opportuniteit om de reisagenten te laten kennismaken met een bestemming uit ons aanbod. Zowel wij als de reisagenten hebben tijdens deze driedaagse kennis kunnen maken met de bestemming en enkele van onze hotels.  De Verenigde Arabische Emirates zijn een focusbestemming voor Pegase en we geloven dat we een zeer goede hotelselectie hebben. Met deze studiereis wilden we ook de goede samenwerking met Etihad Airways in de verf zetten. Eerder organiseerden we al ontbijtsessies en een afterwork-event, telkens zeer geslaagd! Het bezoek aan het Etihad Innovation Centrum was erg boeiend en gaf ons allemaal meer inzichten in de vloot en service van de maatschappij.”

Steven Van Oost (Pegase Sales Excecutive): “Wij zijn niet de enige touroperator in ons land die Abu Dhabi aanbieden. Daarom zet ik nog graag even de sterktes van Pegase op een rij. Ten eerste komt Pegase met een mooi productaanbod op de markt. We hebben misschien niet het grootste aanbod, maar alle hotels die we aanbieden, werden zorgvuldig door ons geselecteerd. Het zijn stuk voor stuk hotels waarvan we denken dat die tegemoet komen aan de wensen van de Belgische klant. Daarnaast delen we graag ook onze kennis over de bestemming, aan de hand van productateliers, ontbijtsessies,… Voeg daarbij het privilége-pakket voor de klanten en de vele voordelen van ons kleinschalig team. Daarmee bouwen we een vertrouwensband op met de reisagent en kunnen wij gemakkelijker anticiperen op vragen en/of problemen. Tot slot wil ik nog even onze upgrade-actie vermelden, uniek op de Belgische markt.  Wie een honeymoon boekt bij Pegase, geniet van een gratis kamer-upgrade! Ook voor vroegboekers (tot en met 28 februari voor afreis tijdens de zomer), genieten van deze actie. Een belangrijke troef tijdens het verkoopsgesprek! ”

En wat vonden de reisagenten?

Christel Naedts (Omnia Leuven): “Deze studiereis is super goed verlopen! Het was een kort maar intensief programma waarbij hotelbezoeken werden afgewisseld met belevingen. Pegase heeft een goede kennis over hun producten, diensten en hotels. Steeds meer klanten vraag naar Abu Dhabi, het is een zonzekere bestemming en doet het dus goed tijdens onze wintermaanden. De hotels Park Hyatt en Anantara Qsar Al Sarab waren voor mij de twee uitschieters: verkoopbare producten voor mijn cliënteel.”

Shana Devriese (Reiswinkeltje, Roeselare): “Op een korte periode hebben we veel kunnen ontdekken van Abu Dhabi.  Abu Dhabi is naar mijn mening een interessant alternatief voor de Canarische Eilanden, waar de prijzen steeds meer de hoogte ingaan! Voor hetzelfde geld – of soms zelfs minder – kan je naar Abu Dhabi! In het verleden heb ik al enkele keren de Etihad Towers en Anantara Qasr Al Sarab verkocht, maar na de hotelbezoeken ben ik helemaal weg van Park Hyatt! Abu Dhabi is een bestemming voor families met oudere kinderen (voor een combinatie pretparken + cultuur), alsook voor koppels door de goede hotels en de vele mogelijkheden om écht te genieten! Daarnaast mogen we ook de golfers niet vergeten, ook voor hen zijn er heel wat mogelijkheden in Abu Dhabi. Pegase is een touroperator die klanten in de watten legt! De airport service die de klant van thuis naar de luchthaven brengt, de lounge op de luchthaven, de rechtstreekse transfer naar hotel,… Maar ook de reisagenten worden goed bediend. Ze reageren steeds zeer snel en door het kleine team ken je de mensen persoonlijk. Dit maakt werken met Pegase zéér aangenaam!”

Petra Van Damme (Reizen Sarlee, Hasselt): “Ik vond het een erg geslaagde studiereis! Prima geregeld en we hebben op een korte periode heel wat gezien! We merken dat Abu Dhabi steeds meer gevraagd is. Vaak door klanten die eerder al in Dubai waren, en nu op zoek gaan naar iets nieuw. De bestemming is zowel geschikt voor koppels als families, omdat er ook voor kinderen en tieners heel wat te beleven is.  Park Hyatt, Anantara Qasr Al Sarab en Emirates Palace hebben we op kantoor al vaker geboekt. Park Hyatt is het zon-zee-strand hotel en is zowel geschikt voor koppels als families. Anantara Qsar Al Sarab is dan weer voor klanten die ultieme rust zoeken en het woestijngevoel willen ervaren. Dunebashing is hier zeker een aanrader! Het fijne is dat de klanten kunnen combineren. Een paar dagen woestijn en een paar dagen zee: het kan in Abu Dhabi!”

Pedro Verfaillie (Voyages Uniques, Sint-Martens-Latem): “De studiereis mocht gerust nog wat langer duren! Ik kon de evenwichtige combinatie van hotelbezoeken en beleving/uitstappen wel smaken. Ik ben erg blij dat ik Het Louvre gezien heb. Het museum zorgt dat ook cultuurzoekers in Abu Dhabi aan hun trekken komen. Abu Dhabi wordt bij ons tijdens de wintermaanden veel verkocht, het is dan ook belangrijk om regelmatig de bestemming te bezoeken. Mensen kunnen naar Abu Dhabi voor de rust, de cultuur en ook voor families is er heel wat te beleven. Ook ik ben fan van Park Hyatt en Anantara Qasr Al Sarab, en Etihad Towers vind ik ideaal voor een stopover. Ook Emirates Palace kan rekenen op heel wat repeaters. Het strand van Park Hyatt is natuurlijk een grote troef. Met wat geluk kan je dolfijnen spotten, en je kijkt ook uit op een open zee. Dat is in Dubai niet altijd het geval. Verder heb ik ook erg veel opgestoken van het bezoek aan het Etihad Airways Innovation Center: erg interessant! De vlucht met Etihad Airways is goed verlopen, al ben ik wel blij te horen dat men vanaf 2019 een Boeing B787-9 Dreamliner zal inzetten op de lijn Brussel-Abu Dhabi. Wat deze regio betreft, vertrouw ik graag mijn dossiers toe aan Pegase. Ik voel dat ze heel wat kennis hebben en ook hun flexibiliteit is een enorme troef. Pegase gaat steeds meer tailor-made te werk, en dat zal in de toekomst nog meer voelbaar zijn.”

Wie wat waar

Wanneer: 22 – 25 oktober
Bezochte hotels:
Anantara Eastern Mangroves & Spa, Anantara Qasr Al Sarab, Park Hyatt, Zaya Nurai, Emirates Palace, Etihad Towers.
Overnachtingen:
Anantara Eastern Mangroves & Spa en Anantara Qasr Al Sarab
Wie: Christel Naedts (Omnia Leuven), Pedro Verfaillie (Voyages Unique), Shana Devriese (Reiswinkeltje), Petra Van Damme (Reizen Sarlee) en Heidi Vansevenant (TCTS Riezen Joye).
Pegase
: Céline Claeys, Steven Van Oost en Stefanie Vervaet.
Etihad Airways: Rimmert Gryseels.

Bekijk alle foto’s van deze studiereis via deze link. 

Comments