Cruise

Paul Nuyens is nieuwe manager CLIA België, Nederland en Frankrijk

Paul Nuyens, welbekend in de Belgische en Internationale cruisewereld, is het nieuwe gezicht voor CLIA (Cruise Lines International Association), en meer in het bijzonder voor België, Nederland en Frankrijk. Paul Nuyens vervangt Antoine Lacarrière, die zijn functie bij CLIA in november inruilde voor een managementfunctie bij Futuroscope in Poitiers.

De taak van Paul Nuyens bij CLIA is het ontwikkelen van B2B cruise activiteiten in de drie landen, via campagnes en evenementen.  Hij zal ook het Europees CLIA programma voor de reisagent verder uitbouwen. CLIA Europe wil de reisprofessionals bijstaan door de nodige opleidingen te geven, om zo klaar te zijn voor de fenomenale groei van de cruisesector in Europa.

Paul Nuyens kent de cruisesector door en door. Na een aantal jaar als Resident Manager op de vakantiebestemmingen bij Thomas Cook -Neckermann startte hij in 2003 als salesmanager bij Complete Cruise Solution, waar hij voor de Benelux Cunard, Seabourn en Princess Cruises vertegenwoordigde. Bij Silverblue maakte hij kennis met nog meer rederijen, tot hij vanaf 2010 vijf jaar lang het gezicht was van SeaDream Yacht Club. In 2015 zette Paul Nuyens de stap van SeaDream, een rederij met twee jachten naar de grootste rederij ter wereld Carnival Cruise Line. Als business development manager vertegenwoordigde hij deze cruisemaatschappij in Benelux, Duitsland, Italië, Israël, Rusland en Japan.

CLIA is voor de cruise-industrie de grootste beroepsorganisatie wereldwijd. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel verdedigt CLIA Europe de belangen van de cruise rederijen, in samenspraak met de Europese instellingen. Bovendien zorgt CLIA Europe voor het bevorderen van cruisevakanties bij een breed publiek, zodat het aantal Europese passagiers blijft groeien. De organisatie werkt samen met diverse maritieme organisaties, de cruisehavens en de reisagenten.

Paul Nuyens is te bereiken via pnuyens@cruising.org

Comments