Newsflash, Rail

Paul Geyssens weg bij NMBS Europe

In een persmededeling van het NMBS marketing & sales team laat de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen weten om “een einde te stellen aan de arbeidsrelatie” met Paul Geyssens (60), en dat “in onderling akkoord”. Verderop in het bericht danken de Belgische spoorwegen Paul Geyssens voor “de goede samenwerking gedurende bijna 20 jaar”. Tot vandaag was hij in zijn functie als ‘sales & distributiemanager’ bij NMBS Europe verantwoordelijk voor het multichannel concept voor de ganse distributie van de verschillende internationale rail-aanbieders.

Carrièreoverzicht

Paul Geyssens studeerde handelsingenieur in Leuven en startte zijn carrière in de banksector, bij Paribas (toen nog la Banque de Paris et des Pays-bas). Een van zijn toenmalige klanten was Telindus, met o.a. de toplui John Cordier en Jan Steyaert. Na verloop van tijd werd hij gevraagd om financial controller van de groep Telindus te worden. Een functie die hij drie jaar zou uitoefenen. Vervolgens kwam VTB-VAB waar hij in 1988 aan de slag ging als financieel directeur, om er per 1 mei 1989 algemeen directeur te worden. Nadien werd hij geselecteerd om Transcontinental, Transintra en Intercontinental te gaan leiden en te fuseren, in België onder de naam Belgium International Travel of BIT. In 1998 werd hij uiteindelijk door de NMBS binnen gehaald om, met de komst van het hogesnelheidsverkeer, de distributie op punt te stellen.

Een uitgebreid interview en carrièreoverzicht las u al in het TM jubileumnummer 400. Via Linkedin laat Paul Geyssens optekenen op zoek te zijn naar ‘nieuwe opportuniteiten’. Paul Geyssens is te bereiken via paul.geyssens@gmail.com, zijn bestaand GSM-nummer blijft onveranderd.