Analyse, Bestemmingen

Parijs als cruise op de Seine

Voyages Léonard en CroisiEurope: partners naar bestemmingen wereldwijd!

Een groep reisagenten ontdekte de Franse hoofdstad Parijs vanuit een heel aparte invalshoek: aan boord van de MS Seine Princess, een cruiseschip van CroisiEurope. De cruisetouroperator vormt al jaren een vertrouwde partner met Voyages Léonard, dat als organisator van de Escapade Parisienne zijn reputatie als veelzijdige autocartouroperator in de (groene) verf zette.

Door Luc Weyens, senior reporter Travel Magazine
De MS Seine Princess van CroisiEurope.

Hét symbool van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren, die in 2019 een jubileum vierde. Het is immers precies 130 jaar geleden dat het uithangbord van de Franse hoofdstad officieel werd ingehuldigd voor de wereldtentoonstelling in 1889. 300 meter hoog is het staaltje van bouwkunst in metaal, dat een heel aparte uitstraling krijgt als je er van op het dek van de MS Seine Princess voorbij schuift. De Eiffeltoren trekt naar schatting 15 miljoen bezoekers per jaar.

Andere blikvangers zijn er in de Franse hoofdstad te over. De belangrijkste as is uiteraard de Champs Elysées tussen de Arc de Triomphe, destijds gebouwd als een hulde aan Napoleon. Van de Arc de Triomphe is het prettig flaneren langs de winkels op de Champs Elysées met grote namen als Louis Vuitton, waar ook het atelier te bezoeken is. Op de onderste helft van de Champs Elysées is het dan weer zalig wandelen tot aan de Place de la Concorde, waar de 75 ton zware obelisk indruk maakt, net als in de buurt het Palais de Bourbon, waar de Assemblée Nationale is gehuisvest.

Zeven heuvels

De naam Montmartre vertelt al iets over de geschiedenis van Parijs. De stad werd gebouwd op zeven heuvels. In de wijk Montmartre is het klimmen naar die andere blikvanger van Parijs: de basiliek Sacré-Coeur, gebouwd van 1871 tot aan WOI. De kerk staat op een top van 130 meter, het hoogste punt van Parijs. De wandeling op Montmartre brengt de reisagenten in het hart van Montmartre waar de de kunstenaars aan het werk zijn en ook langs Place Dalida met een standbeeld van de zangeres en langs de unieke wijngaard in de Franse hoofdstad. Een bezoek aan Parijs is niet af zonder een halte aan het kasteel van Versailles.

Franstalige gidsen op alle  reizen

De organisatie van de studiereis illustreert de intense samenwerking van nu al meer dan 20 jaar van Voyages Léonard met CroisiEurope. “We richten ons op hetzelfde cliënteel”, verduidelijkt Véronique Léonard (Directeur Touroperating Voyages Léonard). “De cruises gebeuren op kleinere boten met een gepersonaliseerde service en uitleg in het Frans. “Parijs, de Dourorivier in Portugal (met vliegtuigreis), de Donau, Mekong… Al die bestemmingen bieden we samen aan. We programmeren ook de nieuwe combinatie safari-cruise in Afrika.”

Citytrips, Scandinavische landen, Schotland, Engeland, Ierland… Het is maar een greep uit het aanbod van Voyages Léonard. “Wij bieden de klanten heel wat meerwaarde”, beklemtoont Véronique Léonard. “Onze groepen mogen rekenen op een Franstalige gids. Voor de vliegtuigreizen kunnen ze hun auto gratis achterlaten op onze parkeerterreinen  in Barchon en Heppignies. We verzorgen de transfer naar en van de luchthaven. We vernieuwen ook constant onze vloot met nu negen nieuwe autocars in vervanging van andere bussen. Ze betekenen een aanzienlijke verhoging van het comfort, zoals wifi en USB-aansluitingen.”

Safari-cruise Afrika blikvanger CroisiEurope

Cruisespecialist CroisiEurope biedt een waaier van types cruises (zeeën, kanalen, rivieren) en bestemmingen. Daarvan kregen de reisagenten een staaltje met het verblijf op de Seine Princess. Het schip biedt plaats aan 138 personen, verdeeld over 67 kajuiten voor twee personen van 15 vierkante meter tot suites van 20 vierkante meter (suites).  Ook een kajuit van 18 vierkante meter  met vier bedden is beschikbaar. Naast de twee dekken met de kajuiten beschikt het schip ook over een zonnedek. Bij een cruise in Parijs is het bezoek aan Montmartre inbegrepen. Op de cruise in Parijs stelde Jennifer De Dyn (Sales Executive CroisiEurope), de nieuwe blikvanger in het aanbod voor: een combinatie safari-cruise in Zuidelijk-Afrika. Een reis van 11 dagen/10 nachten, waarvan 2 vluchten Brussel-Johannesburg h/t. “De reis bestaat uit een formule van een cruise van vier dagen op de African Dream met een verblijf van vier dagen op een privaat eiland van CroisiEurope met acht exclusieve bungalows. De African Dream beschikt over acht kajuiten waarvan 2 met privéterras. Tijdens het verblijf op het eiland staan safari’s op het programma. De vluchten in Afrika gebeuren met kleine toestellen voor 8 tot 16 personen. Bij de safaricruise is vooraf een excursie van 4d/4n op het Kaapschiereiland mogelijk.”

Wie, wat, waar…

Bestemming: Parijs
Duur: 3d/2n
Organisatie: Voyages Léonard en CroisiEurope
Begeleiding: Laetitia Sarlet (Sales Voyages Léonard), Jennifer De Dyn (Sales Executive CroisiEurope), Véronique Léonard (Directeur Touroperating Voyages Léonard).
Vervoer: autocar Voyages Léonard
Overnachtingen: cruiseschip MS Seine Princess
Deelnemers: Marylène Avaloze (Agence Léonard, Marche), Nathalie Bellerie (Hutois Voyages, Huy), Manon Ciavarella (Cap Soleil, Chatelet), Florence Claesen (Poseidon, Tilff), Margot Cornet (Sambre et Meuse, Namur), Coline Compère (Agence Léonard, Verviers), Chantal Courard (Rousseau Voyages, Saint-Hubert), Dimitri David (Reve et Passion, Gembloux), Michèle Desmet (Voyages Desmet, Jumet), Valerie Dujeux (Amandine Evasion, Andenne), Begonia Llorens (Avia Voyages, Nivelles), Romy Monfort (BTS Travel, Saint-Marc), Stephanie Petracin (BT Holidays, Thuin), Angella Rinaldi (Del-Tour, Perwez), Dany Roth (Amplitours, Liège), Emilie Schomus (Idée Voyages, Malmedy), Véronique Vanwerte (Ath Shopping, Ath).

Bekijk alle foto’s hier.

Comments