Cruise

Pacific Princess verkocht aan Azamara

Azamara voegt een vierde schip aan haar vloot toe. Sycamore Partners, de nieuwe eigenaar van de boetiekrederij, koopt de Pacific Princess van Princess Cruises. Het schip van de R-klasse is een zusterschip van de Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest. Het wordt volledig gerenoveerd in de zachte natuurlijke huisstijl van Azamara en komt tegen het Europees zomerseizoen 2022 in de vaart.

Volgens Stefan Kaluzny, managing director voor Sycamore Partners, is de toevoeging van een vierde schip een belangrijke mijlpaal. “Het weerspiegelt de toewijding van Sycamore Partners om Azamara te ondersteunen in de volgende groeifase. Door de vloot uit te breiden, kan Azamara trouwe klanten blijven bedienen, nieuwe gasten aantrekken en meer unieke programma’s en routes voorstellen die de passagiers onderdompelen in de bestemmingen.”

De Royal Caribbean Group kondigde vorige week de verkoop van Azamara aan de investeringsmaatschappij Sycamore Partners aan. De transactie moet tegen eind maart zijn afgerond. Pacific Princess kwam voor Renaissance Cruises als R3 in 1999 in de vaart. Na de faling van de maatschappij ging het schip in 2002 over naar Princess Cruises. Het vaartuig biedt net als haar zusterschepen plaats aan 680 passagiers. De nieuwe naam van het schip wordt in een latere fase aangekondigd.

© foto Princes Cruises

Comments