Cruise

Orlando Ashford (ex-HAL) wordt Executive Chairman Azamara

Sycamore Partners hebben Orlando Ashford aangesteld als Executive Chairman van Azamara. Zijn benoeming gaat officieel in wanneer de overname van de voormalige boetiekrederij van de Royal Caribbean Group tegen eind maart is afgerond. Orlando Ashford was vijf jaar lang de voorzitter van Holland America Line tot hij in mei van vorig jaar het bedrijf verliet. Als verantwoordelijke voor de rederij heeft hij tijdens zijn ambtstermijn heel wat vernieuwingen doorgevoerd bij HAL. Afgelopen zomer ging hij bij Sycamore Partners aan de slag als strategisch adviseur. Het bedrijf zocht op dat ogenblik naar nieuwe investeringen in de cruise- en toerismesector.

“We zijn verheugd dat Orlando Ashford deze rol op zich neemt nu Azamara aan een nieuw hoofdstuk begint,” zegt Stefan Kaluzny, Managing Director van Sycamore Partners. “Ashford brengt aanzienlijke leiderschapservaring met zich mee, alsmede specifieke expertise in de cruise- en reisindustrie. Dit maakt hem uiterst geschikt om te dienen als Azamara’s Executive Chairman.”

In een reactie op het nieuws zegt Ashford dat hij Azamara lang heeft bewonderd. “Ik geloof dat Azamara uniek gepositioneerd is in de cruisesector en ik kijk ernaar uit om onze gedeelde visie op groei uit te voeren. Samen met het Azamara-team willen we Azamara’s trouwe klanten meer bieden van wat ze hebben leren kennen en waarderen.” Ashford voegt er nog aan toe dat het Sycamore’s intentie is om te investeren in Azamara en haar vloot verder te laten groeien. Eerder deze week raakte al bekend dat de investeringsmaatschappij de Pacific Princess van Princess Cruises koopt. Hiermee stijgt de capaciteit van Azamara tegen de zomer van 2022 met een derde.

© foto Travel Magazine

Comments