Cruise

Orkaan Dorian blijft cruisesector teisteren

Orkaan Dorian heeft maar beperkte schade veroorzaakt op Perfect Day at CocoCay, het particuliere eiland van Royal Caribbean in de Bahama’s. Dit blijkt uit de eerste beelden die de rederij heeft vrijgegeven. Alle attracties zijn overeind gebleven. Royal Caribbean heeft de heropening van CocoCay voorlopig uitgesteld tot 7 september. De rederij voegt eraan toe dat een definitieve datum pas mogelijk is na een grondige evaluatie van de schade. Ook moeten de 400 Bahamaanse werknemers kunnen terugkeren naar het eiland. Disney Cruise Line rapporteert dat haar personeelsleden op Castaway Cay veilig zijn. Het particuliere eiland van Disney bevindt zich nabij Great Abaco Island dat de volle lading van de orkaan over zich kreeg, maar volgens de rederij had de wind op het particuliere eiland maar de kracht van een tropische storm.

Norwegian Cruise Line maakte  geen melding van substantiële schade op Great Stirrup Cay, dat zich in dezelfde regio bevindt als CocoCay. Door de sluiting van Miami en Port Canaveral heeft NCL wel beslist twee schepen af te leiden naar New Orleans. De rederij helpt de gasten bij het vinden van de nodige vluchten om hen veilig thuis te brengen. De volgende cruises van de Norwegian Breakaway en de Norwegian Sun zijn afgelast en de passagiers krijgen hun geld terug. Princess Cruises en Holland America Line hadden de voorbije dagen geen schepen in de Bahama’s. De rederijen hebben nog geen mededelingen gedaan over de toestand op hun particuliere eilanden.

De orkaan verlaat nu de Bahama’s en begeeft zich voor de kust van Florida. Volgens de verwachtingen zal Dorian woensdag Cape Canaveral en Orlando bereiken. De haven blijft dicht en de Disney Dream zal met twee dagen vertraging pas donderdag terugkeren naar haar thuishaven. De rederij heeft beslist de afvaart van 4 september – die al was ingekort tot twee nachten – te schrappen. Carnival Cruise Line heeft de afvaart van de Carnival Liberty vanuit Port Canaveral afgelast. PortMiami zal hopelijk woensdag heropenen. Een aantal Carnival-cruises die eerder deze week al moesten vertrekken, worden ingekort. Gasten kunnen hun cruise annuleren en krijgen het volledige bedrag terug in de vorm van een waardebon voor een volgende cruise of kunnen alsnog inschepen en 50 procent van de cruiseprijs teruggestort krijgen.

© foto Disney Cruise Line

Comments