Bestemmingen

Orange County – meer dan pretparkbeleving?

Vraag eens rond bij reisprofessionals en je zal merken dat Anaheim, de grootste stad van Orange County, in één adem wordt genoemd met Disneyland. De oprichting van het themapark zorgde in 1955 voor een enorme economische ‘boom’ ten zuidoosten van Los Angeles. Hoewel inwoners zullen zeggen dat de regio draait om zoveel meer dan dat – wat ook wel zo is –, toch blijft de pretparkbeleving de centrale spil van het toeristische zakenleven aan deze zijde van Californisch suburbia.

Culinair, van niche naar mainstream

Anaheim werd opgericht door Duitse migranten en was oorspronkelijk het grootste wijngebied van California. Tot in 1884 een epidemie uitbrak en de landbouwers zich gingen toeleggen op andere producten – walnoten, citroenen en sinaasappels. In het Anaheim Packing District, dat bestaat uit Packing House, Packard Building, Farmers Park en het Make Building, wandel je door het verleden van het 100 jaar oude citrus-pakhuis. Tegenwoordig biedt het gebouw onderdak aan meer dan 30 LABs, oftewel Local American Businesses. Het Packing House is een overdekte ‘food & people’s market’, maar als je even wat beter zoekt, vind je achter een verdoken wand The Blind Rabbit. Deze duistere speakeasy, stammend uit de tijd van de drooglegging, presenteert perfect uitgebalanceerde cocktails. De huidige eigenaars hebben de bar 5 jaar geleden opgericht en door het grote succes, mag je er hoogstens twee uur plaatsnemen. De ‘reverse engineered’ cocktails zijn voornamelijk whisky-gericht, maar alles is mogelijk – zelfs absint. Bij Urbana zwaait chef Ernie Alvarado de plak. Hier specialiseren ze zich in Mexicaanse keuken en mixologie. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een fantastische viergangenlunch mét ‘tequila pairing’. Hoe ouder de tequila, hoe donkerder van kleur en hoe zachter van smaak.

Orange County

Anaheim is de grootste stad van Orange County, gelegen in Southern California (SoCal) tussen Los Angeles County en San Diego County. De regio is zeer gekend om zijn ‘surf scene’ en je vindt er zelfs de ‘surfhoofdstad van Californië’: Huntington Beach. Aan weerszijden van de beroemde pier vind je de meest consistente golven van de westkust, al kan ‘the Wedge’ aan het Balboa schiereiland in het naburige Newport Beach er bijna aan tippen met golven tot wel 9 meter hoog! Newport Beach is ook gekend om zijn jetset die op zoek gaat naar luxe, zandstranden en kunstgalerijen. Genoeg van het strandkloppen, dan kan je klant het Lyon Air Museum bezoeken dat diverse stukken heeft verzameld rondom de tweede wereldoorlog, zoals gevechtsvliegtuigen en auto’s.

Themaparken

Door het milde klimaat in ‘The OC’ kan je met de familie het hele jaar genieten van enkele van ’s werelds meest bekende pretparken. Disneyland en Disney California Adventure in Anaheim vormen samen het Disneyland Resort. Met één ticket kan je wel in de twee parken terecht. In Disneyland opende dit jaar het gloednieuwe themagedeelte ‘Star Wars: Galaxy’s Edge’, waar je tegen lichtsnelheid kan cruisen in de legendarische Millennium Falcon! In januari komt in hetzelfde parkgedeelte de nieuwe filmische rit ‘Rise of The Resistance’ bij.

Had je al eens gehoord van Knott’s Berry Farm? Het lijkt haast een exacte kopie van het Belgische Bobbejaanland, met hetzelfde western-thema en quasi dezelfde attracties en rollercoasters, al zijn die van de Californische variant toch nog net iets langer. Is je pretparkhonger nog niet gestild? Verder naar het zuiden vind je Legoland California en Sea World San Diego en in L.A. kan je als pretparkliefhebber de Universal Studios Hollywood gaan bezoeken met bekende franchises als Jurassic World en Harry Potter.

Roadtrip Republic

De staat Californië geldt als de nummer één bestemming van de Verenigde Staten met meer dan 18,1 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar! De volgende drie jaar komen er, naast 5% extra vliegtuigzetels naar deze bestemming ook 16.000 hotelkamers bij. Toch merkt men een duidelijke toename bij internationale reizigers die geïnteresseerd zijn in roadtrips. Het leidde tot de oprichting van een specifieke sub-website ‘Roadtrip Republic’ met enkele inspiratieroutes voor bezoekers. Orange County maakt ongetwijfeld deel uit van deze ‘republiek’. Met een huurauto (waarom geen cabrio?) scheur je over gezellige baantjes langs verschillende strandbars met heerlijke taco’s! Los Angeles is trouwens niet veraf, dus cruise gerust onder de bekende palmbomen van Santa Monica Boulevard of volg de raad op van Lil Nas X in diens zomerhit ‘Old Town Road’: riding down Rodeo (Drive) in my Maserati sports car!

Comments