Aviation

Opmerkelijk: topman Ryanair trakteert wegens lichte vertraging

Ryanair-topman Michael O’Leary mag dan wel bekend staan om zijn zakelijke gierigheid, passagiers van vlucht FR447 van Liverpool naar Dublin hebben het afgelopen weekend kunnen kennismaken met een andere O’Leary. De grote baas trakteerde de passagiers op een gratis – jawel gratis – drankje.
Aanleiding was een vluchtvertraging met een halfuurtje omdat de jockey van O’Leary’s winnende paard te laat aan boord van de Boeing 737 kwam. Tijdens ‘The Grand National’, won het paard van O’Leary (Foto Steven Paston/PA) een wedren met hindernissen. Het paard, Tiger Roll, won op het nippertje en leverde de Ryanair-baas prijzengeld op van een half miljoen pond, omgerekend zo’n 577.400 euro.
De jockey die voor O’Leary de race won, vloog ook mee naar Dublin, maar was vertraagd. Michael O’Leary nam in het vliegtuig de microfoon van de intercom, verontschuldigde zich voor het korte oponthoud en trakteerde daarna de passagiers op één drankje.
Uit een video blijkt dat de reizigers dit gebaar wel konden waarderen. De Britse krant The Independent maakte een rekensommetje wat dit de Ryanair topman kostte.
Voor een alcoholisch drankje aan boord van een Ryanair toestel betaal je zo’n 5 pond of 5,76 euro. Gemiddeld zitten er zo’n 180 personen in een vliegtuig van de Ierse maatschappij, dus bedraagt de rekening ongeveer 900 pond of bijna 1.040 euro.

Video van Barry Orr, een passagier aan boord van het toestel