Cruise

Oplevering Mardi Gras drie maanden uitgesteld en Windstar Breeze vertraagd

Meyer Turku zal de Mardi Gras van Carnival Cruise Line pas in oktober 2020 opleveren. Dat is drie maanden later dan gepland. De lancering was voorzien voor eind augustus. Daarbij zou het schip nog even in Europa varen voor het naar de Verenigde Staten vertrok. De Europese afvaarten alsook de voorstellingscruises in New York zijn afgelast. De Mardi Gras zal nu rechtstreeks naar haar thuishaven Port Canaveral varen waar op 14 november de eerste weekcruise begint. Gasten op de afgelaste cruises krijgen het volledige bedrag terugbetaald alsook een tegoed van 25 procent voor een volgende reis.

De bouw van cruiseschepen op vloeibaar aardgas is een nieuwe technologie en een uitdaging voor de scheepswerven. Ook de lancering van de AIDAnova eind 2018 liep vertraging op en de voorbije weken moest Costa Cruises de ingebruikneming van de Costa Smeralda tot twee maal toe uitstellen. Volgens Carnival Cruise Line heeft de scheepswerf alles in het werk gesteld om de Mardi Gras tijdig te kunnen afleveren. Het uitstel is noodzakelijk om alle systemen en technologieën te testen en de vakantiegangers de cruise aan te bieden die ze verwachten.

Intussen heeft Windstar Cruises aangekondigd dat de Star Breeze drie maanden later dan voorzien terug in de vaart komt. Het schip vertoeft momenteel in het droogdok op de Fincantieri-werf in Palermo waar het wordt verlengd in het raam van Windstar’s Star Plus-programma. Tijdens de werken heeft de werf asbest aangetroffen in de pakkingen rond leidingen. Een gespecialiseerd bedrijf moet nu eerst alle asbest verwijderen voor de werken kunnen hervatten. De verlengde Star Breeze zou normaal op 11 februari aanstaande haar cruises hervatten. Die datum is uitgesteld tot 4 mei. Door deze extra werken en de kans dat er ook asbest wordt aangetroffen op de zusterschepen, schuift het hele schema op.  De vernieuwde Star Legend vat pas op 5 september haar eerste cruise aan. De lancering van de verlengde Star Pride schuift op naar 6 december 2020.

© Rendering Carnival Cruise Line / foto Windstar Cruises

Comments