Cruise

Ook Royal Caribbean Cruises verlengt schorsing tot 15 september

Hoewel nog niet officieel aangekondigd, zal ook Royal Caribbean International alle afvaarten tot en met 15 september afgelasten. In de aanloop tot de mededeling heeft de rederij in het weekend reeds de meeste afvaarten tussen 1 augustus en 15 september van haar website gehaald. In die periode stelt Royal Caribbean alleen nog een beperkt aantal cruises voor in Azië met vertrek vanuit Beijing en Shanghai. Ook bij Celebrity Cruises werden alle vertrekken er tot half september 2020 uitgehaald.

Anderzijds ziet het ernaar uit dat Azamara op 1 oktober haar programma zal hervatten. De klanten van die maatschappij ontvingen in het weekend een mail voor een najaarspromotie waarbij de tweede gast in dezelfde hut kan meevaren tegen de helft van de prijs. De website vermeldt alle afvaarten die voor deze promotie in aanmerking komen. Er zijn aanwijzingen dat de rederij wel degelijk van plan is om die datum haar afvaarten te hervatten. Hoewel de vertrekken in grote mate aansluiten bij het originele programma, heeft de rederij her en der data en routes aangepast. Bovendien is Azamara gestart met het herpositioneren van haar drie schepen naar Europa. De Azamara Journey is op 16 mei vanuit Miami vertrokken en ligt al sinds 1 juni in Glasgow. De Azamara Quest heeft op 20 mei Dubai verlaten en arriveerde afgelopen vrijdag in Southampton. De Azamara Journey is via Singapore en Port Said op weg naar Europa en wordt op 23 juni in Glasgow verwacht.

Het is op dit ogenblik onduidelijk waarom Azamara haar drie schepen nu al naar Europa haalt. Dit doet enigszins vermoeden dat in de aanloop tot de hervatting van het programma op de vaartuigen een aantal onderhoudswerken zullen gebeuren. Azamara maakte in het verleden al gebruik van de Harland & Wolff-werf in Belfast voor de vernieuwing van de Azamara Pursuit. Een technisch onderhoud en eventueel een verwijdering van het oude logo van Azamara Club Cruises op de romp en schoorsteen behoren bijgevolg tot de mogelijkheden.

© foto Azamara

Comments