Cruise

Oceanwide Expeditions terug in de Falklands

De Plancius van Oceanwide Expeditions meert vandaag, vrijdag, af in Port Stanley. Zij is daarmee het allereerste schip dat de Falklands aandoet sinds de eilanden hun havens heropenden voor het toerisme na de coronapandemie. Het expeditieschip van de Nederlandse rederij bezoekt Stanley met een volle bezetting van 108 passagiers. Ter plaatse kunnen de passagiers vrij de stad en de nabijgelegen gebieden verkennen vooraleer ze hun reis verderzetten.

In een reactie spreekt de maatschappij uit Vlissingen van een blijde gebeurtenis waar alle partijen al lang naar uitkeken, hoewel de strikte Covid 19-maatregelen zowel op de Falklands als aan boord van de Plancius intact blijven. Al het personeel en de passagiers van Oceanwide zijn gevaccineerd en moeten zowel voor als tijdens hun cruise verschillende tests ondergaan. Het schip kreeg voor de reis ook een grondige upgrade. Ziektekiemen dodende UV-filtratie voor de HVAC-systemen, koortsdetecterende thermische camera’s voor de gemeenschappelijke ruimtes en speciale quarantainecabines met onafhankelijke ventilatie zijn slechts enkele van de veiligheidsmaatregelen die Oceanwide heeft genomen.

De Falklandeilanden maken een vast onderdeel uit van het winterprogramma van Oceanwide Expeditions. De Plancius bezoekt de eilanden in januari 2022 nogmaals tijdens een cruise van 19 nachten die daarnaast South Georgia en Antarctica aanloopt. De Hondius meert in de Falklands aan in februari tijdens een rondreis van 22 nachten die deze eilanden combineert met South Georgia, Elephant Island, Antarctica en de Zuidpoolcirkel. Op de Falklands zijn maar liefst zes soorten pinguïns te zien. Ze zijn dan ook de grootste attractie op deze eilanden voor de kust van Argentinië. Er leven naar schatting meer dan een miljoen pinguïns. De bekendste zijn de Magelhaenpinguïns die 60 tot 75 cm groot worden.

© foto Oceanwide Expeditions – Dietmar Denger

Comments