Aviation

Nu ook Adria Airways in de problemen, vliegtuigen aan de grond

Nog een andere Europese luchtvaartmaatschappij heeft beslist om haar activiteiten op zijn minst voor 48 uur op te schorten. Adria Airways uit Slovenië verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Adria Airways stopt alle vluchten op 24-25 september en beweert dat de maatregel “tijdelijk” is.

Alle vluchten vanuit Ljubljana, Pristina en Tirana worden stopgezet. De luchtvaartmaatschappij verklaart dat het probeert om vers kapitaal veilig te stellen om de vluchtuitvoering voort te zetten. Adria zegt dat het “intensief op zoek is” naar een financiële oplossing met potentiële – maar niet-geïdentificeerde – beleggers.

Adria Airways heeft een gemengde vloot die voornamelijk bestaat uit Airbus A319’s en Bombardier CRJ’s, evenals een serie geleasde Saab 2000’s.

De maatschappij werd in 2016 overgenomen door het Duitse fonds 4K Invest, maar onderging eerder dit jaar een verandering van meerderheidsaandeelhouder. De maatschappij, die dagelijks vliegt tussen Brussel en Ljubljana, is lid van Star Alliance, een luchtvaartallantie waar ook Brussels Airlines lid van is.

© Adria Airways

Comments