Cruise

Norwegian Prima te water gelaten

Norwegian Cruise Line heeft de Norwegian Prima te water gelaten op de Fincantieri-scheepswerf in Marghera (Venetië). De plechtigheid kenmerkt de voltooiing van het externe werk en schilderen van de Norwegian Prima, inclusief het kunstwerk op de romp van het schip door de Italiaanse graffiti-artiest Manuel Di Rita, beter bekend als Peeta. De bouw van het schip gaat nu verder aan de binnenkant met het interieur en de accommodatie, voordat Norwegian Prima officieel aan NCL geleverd wordt en in de vaart wordt genomen in de zomer van 2022.

“De tewaterlating van een schip is altijd een enorm belangrijk moment, maar deze is extra speciaal”, vertelt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL. “Ons achttiende schip, Norwegian Prima, representeert een nieuw hoofdstuk voor ons merk en is het eerste schip dat afgeleverd wordt in onze nieuwe baanbrekende Prima-klasse. We hebben nauw samengewerkt met onze partners bij Fincantieri om een bijzonder schip af te leveren. Hun passie en vakmanschap heeft een van de meest stijlvolle en innovatieve schepen ooit tot leven gebracht. Ik ben meer dan enthousiast over het feit dat we nu weer een stap dichterbij het verwelkomen van gasten aan boord zijn, met nog slechts 12 maanden op de klok,” concludeert Sommer.

Norwegian Prima is het eerste van zes schepen van de Prima Class. Die zijn 295 meter lang en bieden in een dubbele bezetting plaats aan 3.215 gasten. De Prima wordt volgens de rederij het meest ruimtelijke nieuwe cruiseschip in de premium en hedendaagse categorieën. Ze is daarnaast goed voor meerdere NCL-primeurs waaronder de ruim 4000 m² Ocean Boulevard die opvarenden laat genieten van heerlijke diners in de buitenlucht of een unieke ervaring biedt bij de Infinity Beach en OceanWalk. De dinerervaring op Norwegian Prima wordt uitgebreid met de Indulge Food Hall, NCL’s eerste openlucht-foodhall met elf verschillende culinaire locaties. Daarnaast huist Ocean Boulevard ook drie restaurants: Onda By Scarpetta, Los Lobos, en The Local Bar & Grill. The Haven by Norwegian op de Norwegian Prima wordt het meest exclusieve ‘ship within a ship’ suitecomplex van het merk.

In zomer 2022 biedt Norwegian Prima enkele reizen aan in Noord-Europa vanuit Amsterdam en Kopenhagen. Hiermee krijgen gasten de kans om de adembenemende fjorden en Baltische Zee te ontdekken. Daarna vaart ze op een 12-daagse trans-Atlantische cruise van Southampton naar New York via de Schotse Shetland Islands, Halifax in Nova Scotia en een overnachting in Reykjavik. In de herfst en winter verzorgt Norwegian Prima verschillende cruises naar Bermuda en het Caraïbisch gebied vanaf New York, Galveston, Miami en Orlando, inclusief stops in Harvest Caye Belize en NCL’s particuliere eiland Great Stirrup Cay in de Bahama’s.

© foto Norwegian Cruise Line

Comments