Cruise

Norwegian Prima: meer ruimte en meer personeel dan concurrenten

Meer open ruimte, een innovatief design en een grotere aandacht voor de gasten zijn de troeven van de Norwegian Prima die in de zomer van 2022 in de vaart komt. Dit stelde Jennifer Pichl, business development manager voor Norwegian Cruise Line op een webinar voor de reisagenten-partners. De zes schepen van de Prima Class bieden in een dubbele bezetting plaats aan 3.215 gasten. Dat zijn er 800 minder dan de Breakaway Plus Class. Met een space-ratio van 44,3 en een crew-ratio van 2,35 zal het schip een veel hogere dienstverlening en meer ruimte bieden dan de resortschepen die andere maatschappijen dit en volgend jaar in de vaart brengen. (Klik op tabel om te vergroten)

Twee belangrijke nieuwigheden op het schip worden de Ocean Boulevard en de Indulge Food Hall. Jennifer Pichl: “De Ocean Boulevard zal niet te vergelijken zijn met de Waterfront op de huidige schepen. Ze zal een oppervlakte hebben van 4.080 m², tegenover 1.812 m² op de vorige scheepsklasse. De openluchtpromenade zal helemaal rond het schip lopen en niet alleen bars en restaurants, maar ook infinity pools en zonnedekken omvatten. De Indulge Food Hall zal de gasten toelaten te meanderen tussen elf artisanale minirestaurants en biedt een brede waaier aan keuzes van comfort food en barbecue over rotisserie-gerechten en vegetarische opties tot Italiaanse, Thaise en Zuid-Amerikaanse specialiteiten alsook de mogelijkheden om zowel binnen als in de open lucht te zitten.”

Ook de accommodatie tilt NCL op haar nieuwe scheepsklasse naar een hoger niveau met maar liefst dertien suitecategorieën, de grootste drie slaapkamer-suites van alle nieuwe schepen en een volledig vernieuwde Haven by Norwegian. Het-schip-in-een-schip verhuist naar het achterdek en zal 107 designsuites, eigen liften, zonnedek, lounge en spa omvatten.

Norwegian Prima komt in augustus 2022 in de vaart en zal na haar presentaties van 17 augustus tot 13 september vanuit Amsterdam en Kopenhagen vertrekken. Het nieuwe vlaggenschip van Norwegian wordt trouwens een vaste gast in Zeebrugge. Norwegian Prima vaart op haar maidentocht van Amsterdam via Zeebrugge naar IJsland en loopt op 18 augustus 2022 een eerste keer onze kusthaven aan. Op 21 september staat Zeebrugge eveneens op het vaarschema van een tiendaagse cruise tussen Kopenhagen en Southampton. Ook tijdens het zomerseizoen 2023 zien we het schip in Zeebrugge. Norwegian Cruise Line zal haar nieuwe troef dan ook uitgebreid kunnen voorstellen aan de Belgische reisindustrie. Op Norwegian Central vinden reisagenten meer info en video’s over de Norwegian Prima. Het agentenportaal omvat verder een bookingtool, opleidingen en promotie- en marketingmateriaal.

© foto NCL

Comments