Cruise

Norwegian overweegt om sneller in Europa dan in Amerika te varen

Terwijl Carnival Cruise Line en Royal Caribbean International hun proefvaarten in de aanloop tot de heropstart van hun activiteiten in Noord-Amerika voorbereiden, bleef het op dat vlak de voorbije weken zeer stil bij Norwegian Cruise Line. De moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings kondigde vorige week aan alle cruises te schrappen tot en met eind februari 2021. In een brief aan de officieren aan boord van de schepen verduidelijkte de directie dat deze verlenging noodzakelijk is om zich in regel te stellen met de richtlijnen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC). Tegelijk voegt de rederij eraan toe dat ze begin 2021 de situatie in Europa zal evalueren en niet uitsluit dat ze eerst in Europa en pas in een later stadium opnieuw in de Verenigde Staten zal varen.

In de brief die is uitgelekt door bemanningsleden van de rederij, zegt de directie dat ze wel degelijk de heropstart voorbereidt. “We zijn begonnen met het opnieuw bemannen van onze schepen. Zowel Norwegian Escape als Norwegian Joy worden op dit ogenblik als transportschepen ingezet. Zij zullen ook de eerste vaartuigen zijn die we opnieuw in de vaart nemen.” Norwegian Escape is op 25 november met meer dan 1.000 bemanningsleden vanuit Mumbai vertrokken en is via het Suezkanaal op weg naar de Middellandse Zee. Norwegian Joy heeft op 1 december Manilla verlaten richting Singapore met aan boord 1.216 bemanningsleden.

Volgens de Crew Center-website is Norwegian Cruise Line verder bemanningen aan het samenstellen voor de Norwegian Spirit die zich momenteel in Montenegro bevindt. Een eerste chartervlucht bracht al Filipijnse bemanningsleden naar het schip. In de loop van deze week wordt een vlucht vanuit Indonesië verwacht. Ook bereidt de rederij het bemannen van de Norwegian Encore en Norwegian Bliss voor. Deze twee schepen liggen in Zuid-Engeland te wachten op een vaarbevel.

© foto Norwegian Cruise Line

Comments