Cruise

Norwegian kondigt herstart aan in Europa en Caraïbisch gebied

Norwegian Cruise Line heeft de langverwachte herstart van haar cruises aangekondigd met nieuwe routes door Europa en het Caraïbisch gebied. Reizigers kunnen vanaf 25 juli 2021 inschepen voor zevendaagse cruises naar de Griekse eilanden met Norwegian Jade vanuit Athene (Piraeus). Eilandhoppen in het Caraïbisch gebied kan met weekcruises vanaf Montego Bay in Jamaica vanaf 7 augustus 2021 met Norwegian Joy of vanuit Punta Cana (La Romana) in de Dominicaanse Republiek vanaf 15 augustus met Norwegian Gem.

“Meer dan een jaar nadat we de afvaarten hadden opgeschort, is het nu eindelijk de hoogste tijd dat we onze trouwe gasten het nieuws van onze cruise-comeback kunnen vertellen”, aldus Harry Sommer, President en CEO van NCL. “We hebben hard gewerkt aan het hervatten van onze activiteiten, waarbij gastervaring, gezondheid en veiligheid voorop staan. De groeiende beschikbaarheid van het Covid 19-vaccin is een gamechanger geweest. Het vaccin, gecombineerd met onze wetenschappelijk onderbouwde gezondheids- en veiligheidsprotocollen, zal ons helpen de gasten te voorzien van, wat naar onze mening, de gezondste en veiligste vakantie op zee zal zijn.”

Alle gasten aan boord van de NCL-cruises met inschepingsdatum tot en met 31 oktober 2021, moeten volledig zijn gevaccineerd en getest voordat ze aan boord gaan. Sommer: “Gezien de steeds veranderende aard van de pandemie, de versnellende uitrol van het vaccin en de snelheid van wetenschappelijke bevindingen, is het voorbarig om beslissingen te nemen over onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor cruises met startdata die beginnen op 1 november 2021. We zullen onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen blijven evalueren en vertrouwen op de wetenschap en de raad van deskundigen bij het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van ons beleid en onze procedures.”

Intussen heeft Norwegian Cruise Line Holdings bij de Amerikaanse gezondheidsdiensten een aanvraag ingediend om op 4 juli haar cruises te mogen hervatten in Noord-Amerika. In het plan vraagt de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises de CDC om te mogen uitvaren met een bezettingscapaciteit van 60 procent en een verplichte vaccinatie voor gasten en crew.

Groeps-CEO Frank Del Rio: “Wij zijn van mening dat we door een combinatie van 100 procent verplichte vaccinaties voor gasten en bemanning en door de wetenschap gesteunde volksgezondheidsmaatregelen zoals ontwikkeld door het Healthy Sail Panel een veilige bubbel kunnen creëren voor de opvarenden. We kijken ernaar uit om samen met de rest van de reis-, toerisme- en horecasector deel te nemen aan deze volgende fase van ons herstel. ”

© foto NCL

Comments