Cruise

Norwegian Cruise Line keert terug naar de vaart

Norwegian Cruise Line heeft zondag haar langverwachte cruise-comeback officieel ingeluid met een dubbel debuut: Norwegian Jade is niet alleen het eerste van de 17 schepen tellende vloot dat na 500 dagen weer gasten verwelkomde aan boord, ze schreef ook geschiedenis voor NCL door zich als eerste schip in haar thuishaven Athene (Piraeus) te stationeren. Tot november 2021 worden passagiers die met Norwegian Jade meevaren langs de Griekse eilanden elke dag wakker op een nieuwe bestemming. Hier hebben ze steeds 8 tot 9 uur de tijd om de meest pittoreske plekken van Griekenland te verkennen, waaronder het luxueuze Kreta, het bruisende Mykonos, het historische Rhodos en het iconische blauw en witte Santorini.

“Het verwelkomen van onze gasten en bemanning aan boord is een van de meest gedenkwaardige momenten uit mijn meer dan 30-jarige carrière geweest,” zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “We zijn verheugd om te beginnen aan de ‘Great Cruise Comeback’ met een gloednieuwe route en vertrekhaven voor ons merk, waardoor we onze gasten een nog grotere selectie van unieke vakanties op zee kunnen aanbieden.”

Norwegian Jade’s aanwezigheid in Athene maakt deel uit van een langetermijnstrategie om NCL’s positie in Europa verder te versterken. Tot 2023 is de rederij van plan om negen schepen in de regio te plaatsen. Hiervan staan Norwegian Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade en Star gepland om in Griekenland te varen. “Norwegian Jade’s eerste cruises naar de Griekse Eilanden waren kort nadat we de aankondiging deden al uitverkocht,” zegt Sommer. “Met zo’n sterke vraag, zijn we blij om ons aanbod in Griekenland verder uit te breiden met zeven schepen tot 2023, waardoor onze gasten kunnen kiezen uit verschillende innovatieve schepen en routes.”

© foto Norwegian Cruise Line

Comments