Newsflash, Touroperating

Nordic en Xplore the North fusioneren

Scandinavië-specialisten Nordic en Xplore the North gaan fusioneren. Dat bevestigt Maarten Raes, general manager van Nordic, exclusief in een telefonische reactie aan Travel Magazine.

“De complementariteit van beide bedrijven en de diverse merken is zeer groot,” aldus Maarten Raes. “De overlap in bestemmingen en type reizen bedraagt maximaal 5%. Het is dus logisch dat Brent D’Hooge, manager-eigenaar van Xplore the North, en ikzelf toenadering zochten tot elkaar. In amper een vijftal weken tijd waren de gesprekken rond en kon werk worden gemaakt van de fusie.” Over de aandelenverdeling wordt vooralsnog niets prijsgegeven, maar feit is wel dat Maarten Raes overkoepelend CEO wordt, verantwoordelijk voor de bestemmingen Nordic zomer, Hurtigruten en de poolreizen, finance en hr. “Brent wordt co-zaakvoerder, verantwoordelijke bestemmingen Nordic winter, Alaska, Zuid-Amerika, digitale strategie, marketing en quality. Daarnaast blijft hij de merken Atacama, met vijf bestemmingen in Zuid-Amerika, en Wild Alaska aanvoeren. Het merk Xplore the North zal tegen komende winter opgaan in Nordic.”

“Met de nodige bescheidenheid durf ik toch te stellen dat Nordic en Xplore the North naar omzet en naar professionaliteit toe de nummer één en twee zijn in de markt. Voortaan doen we dus gezellig verder met ons twee!” De 3 kantoren, Gent en Londerzeel (Nordic) en Melle (Xplore the North), blijven behouden. Nordic telt vandaag 23 medewerkers, Xplore the North heeft 8 mensen in dienst. De feitelijke fusie zal de komende maanden plaatsvinden.

 

Comments