Analyse, Rail

NMBS Internationaal: Brussel – Amsterdam met Eurostar

Eurostar verbindt  voortaan Londen met Amsterdam in een directe verbinding via Rotterdam en Brussel. Het objectief is om het Eurostarnetwerk verder uit te bouwen, voor de eerste keer sinds 1994. De inhuldiging van de nieuwe lijn, waarbij Travel Magazine aanwezig was, vond plaats op 29 maart. Dankzij NMBS Internationaal werden ook een dertigtal reisagenten uitgenodigd om aan boord te stappen op de Eurostar in Brussel-Zuid komende vanuit Londen met eindbestemming Amsterdam. Daar doet deze trein nog geen 2 uur over, met een korte stop in Rotterdam. De totale duur van het traject tussen Londen en Amsterdam duurt minder dan vier uur.

Eens aan boord is het comfort van de zetels meteen merkbaar, zowel in de Standard klasse als in de Standard Premier of de Business Premier. Wanneer je je plaats ingenomen hebt in één die laatste twee klassen, word je een drankje geserveerd. Nog wat trek? Afspraak in Café Métropole, een buffet-restaurant/bar in het midden van de trein met een selectie gerechten, broodjes, zoetigheden en warme en koude dranken, met of zonder alcohol. Bovendien beschikt de trein over gratis WiFi aan boord.

Een transportmiddel met voordelen!

Reizen met de trein biedt tal van voordelen. Het is vooral zeer eenvoudig, je hoeft je enkel door de poortjes te begeven waar je ticket gescand wordt. Hetzij geprint, hetzij gedownload via de app van Eurostar, hetzij afgehaald in het station met de gebruikte betaalkaart. In tegenstelling tot het vliegtuig zijn er geen beperkingen qua gewicht van de bagage en mag je twee koffers en een handbagage meenemen, daarenboven kan je gewoon vloeistoffen vervoeren zonder restrictie. Ten slotte hoef je ook niet meerdere uren op voorhand aan te komen voor vertrek!

Uurschema

Brussel – Amsterdam  

Maan  tot zat

Maa tot vrij en zondag

Brussel-Zuid

vertrek

11u23

20u23

Rotterdam-Centraal

aankomst

12u32

21u32

Rotterdam-Centraal

vertrek

12u35

21u35

Amsterdam-Centraal

aankomst

13u12

22u12

 

Amsterdam – Brussel  

Maa tot zat

Maa tot vrij

Zondag

Amsterdam-Centraal

vertrek

7u48

16u48

17u48

Rotterdam-Centraal

aankomst

8u30

17u30

18u30

Rotterdam-Centraal

vertrek

8u33

17u33

18u33

Bruxelles-Zuid

aankomst

9u35

18u35

19u35

 

De reisagenten, comfortabel in de Eurostar, in het gezelschap van NMBS Internationaal.

 

Catherine Barbieux, junior reporter Travel Magazine

 

Comments