Cruise

Nieuwe topman voor Ponant

Hervé Gastinel wordt op 29 maart de nieuwe CEO van Ponant. De Franse luxe- en expeditierederij – sinds 2015 een dochteronderneming van Artemis van de familie Pinault – start met de aanstelling een nieuw hoofdstuk in haar ontwikkeling. De voorbije vijf jaar schakelde de maatschappij al een flinke versnelling hoger door haar vloot te verdubbelen tot twaalf schepen. Binnenkort komt daar nog Le Commandant Charcot, ’s werelds eerste hybride-elektrische polaire exploratieschip op vloeibaar aardgas bij. Onder de leiding van Gastinel heeft Ponant de ambitie om haar positie verder te versterken tot marktleider in luxecruises en wereldleider in duurzaam toerisme.

François Pinault, oprichter en manager van Artemis: “Ik ben verheugd met de komst van Hervé Gastinel. Hij is een echte zeilliefhebber die alle vaardigheden heeft om dit prachtige bedrijf te transformeren en de hervatting van de activiteiten te vergemakkelijken. Na een moeilijk jaar zullen de komende maanden doorslaggevend zijn om de ontwikkeling van Ponant voor de komende jaren te versnellen.” Hij bedankt ook uittredend CEO Emmanuel Sauvée die hij omschrijft als een visionaire creator.

Hervé Gastinel, geboren dicht bij de zee met een Bretoense moeder en filosofiedocente en een mediterrane vader en scheepsbouwingenieur, is een echte liefhebber van de zee en de schepen. Na zijn studies management en financiën, werkte hij aan verschillende projecten bij de algemene inspectie van Financiën voordat hij technisch adviseur werd van de president voor de Franse senaat, verantwoordelijk voor economie, financiën en nieuwe technologieën. Deze voormalige officier-cadet en wachtkapitein bezit een jacht dat bekend is op het regattacircuit en is een ervaren diepzeezeiler. Hij nam tussen 2015 en 2019 de teugels over van de Beneteau-groep, wereldleider in pleziervaartuigen. Onder zijn leiding verhoogde de omzet van het bedrijf van 970 miljoen tot meer dan 1,3 miljard euro.

Zijn opdracht bij Ponant noemt Hervé Gastinel een grote uitdaging. “Bijdragen aan de herstart en internationale ontwikkeling van Ponant in een sector die snel verandert, is een geweldig perspectief. Ik kijk ernaar uit om bij het Ponant-team te komen en de medewerkers aan boord te ontmoeten.”

© Photo-Pro-Event – Alexandre Lamy

Comments