Hotellerie

Nieuwe strategische alliantie met Gondwana Collections voor Romantik Hotels & Restaurants

Mannfred Goldbeck, Managing Director Gondwana Collection en Thomas Edelkamp, Algemen Directeur Romantik Hotels & Restaurants

Romantik hotels slaat met ingang van 2020 haar vleugels verder uit en wel met name buiten Europa. Eerder werd reeds een contract gesloten met Secret Retreats Asia (100 individuele boetiekhotels en villa’s in Azië) en nu is een samenwerking tot stand gekomen met Gondwana Collections in Namibië (Afrika). Gondwana beschikt over een hotel en een aantal bijzondere Lodges verspreid over toeristische locaties in dit hele Zuid-Afrikaanse land.

“Het aanbod van deze accommodaties is net zo bijzonder als de adembenemende omgeving waarin ze zijn gelegen”, aldus Thomas Edelkamp, algemeen directeur van Romantik Hotels in Frankfurt. Binnen Europa bestaat sinds enkele jaren reeds een samenwerking met Les Collectionneurs, voorheen Chateaux & Hotels de France, met een uitgebreid netwerk van 350 zelfstandige hotels.

Het toerisme naar Namibië is de laatste jaren sterk in opkomst. Ook vanuit Europa en wel met name vanuit Duitsland, is de belangstelling voor het land sterk groeiend. Overigens werkt de overeenkomst aan beide kansen, want Gondwana gasten zullen ook gewezen worden op de reserveringsmogelijkheden voor de 200 Europese Romantik Hotels en Restaurants. Een aanvullende doelstelling van de nieuwe samenwerking met Gondwana Collections is de wens een uitwisseling van leer- en ervaringsaanstellingen te creëren voor personeel van de aangesloten hotels, restaurants en lodges. Gondwana beschikt over meer dan 20 lodges in hoofdzakelijk voormalige boerderijen die nu over alle denkbare comfort beschikken. De huizen hebben een historische betekening en zijn allemaal gelegen in de nabijheid van spectaculaire toeristische bezienswaardigheden.

Comments