Cruise

Nieuwe routes en excursies voor Seabourn in Alaska

Seabourn kondigt voor de zomer 2021 nieuwe weekcruises met de Seabourn Odyssey aan tussen Juneau en Vancouver. Op deze routes zullen de maximaal 458 gasten aan boord van het luxeschip de uitgestrekte wildernis en ontzagwekkende schoonheid van ‘The Great Land’ op een andere manier beleven. Volgens de rederij gaat het om unieke vaarschema’s die grote havens zoals Sitka en Ketchikan combineren met zelden bezochte juweeltjes zoals de Inian-eilanden (foto) en Alert Bay, een First Nation-dorp op Cormorant Island. Elk vaarschema omvat eveneens spectaculaire gletsjers zoals Glacier Bay, Hubbard Glacier of Tracy/Endicott Arm.

Seabourn’s voorzitter Josh Leibowitz: “We zijn altijd enthousiast om reisprogramma’s te ontwerpen die onze gasten in staat stellen van dichtbij kennis te maken met de adembenemende natuur en de unieke cultuur van Alaska en British Columbia. Onze zevendaagse ultra-luxueuze reizen en ervaringen zullen in combinatie met de pracht van deze regio de ultieme Alaska-beleving bieden.”

Afhankelijk van de route krijgen de passagiers vele mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Bestemmingen als Cross Sound behoren tot de belangrijkste toegangspoorten voor bultruggen. De opvarenden kunnen er verder zeeleeuwen, zeeotters, zeehonden en Amerikaanse zeearenden waarnemen. De uitgestrekte wildernissen van Alaska en British Columbia zijn verder de thuisbasis van bruine en zwarte beren, wolven, herten, berggeiten en talloze zeevogels.

Op alle afvaarten in Alaska en British Columbia kunnen de gasten deelnemen aan de Ventures by Seabourn, een reeks expeditie-uitstappen met Zodiacs en kajaks, hiking en natuurobservaties. Deze excursies worden geleid door een team van natuurkundigen, wetenschapslui en experten op het vlak van geschiedenis, fauna en flora. De specialisten zullen ook aan boord in interactie gaan met de gasten tijdens een reeks presentaties in het raam van de Seabourn Conversations.

© foto Seabourn

Comments